CIRCUIT 2020 TRANSILVANIA - MARAMURES - CRISANA 13.06.2020

CIRCUIT 2020 TRANSILVANIA - MARAMURES - CRISANA 13.06.2020

 • Cod oferta: CIS130620
 • Disponibilitate: ACTIVA

1.350,00 lei / pers


Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


CIRCUIT 2020 TRANSILVANIA  - MARAMURES - CRISANA

SIGHISOARA – CLUJ NAPOCA - GRADINA ZMEILOR – BREB - ORADEA – STANA DE VALE

PERIOADA : 13.06.2020 – 18.06.2020 (SAMBATA – JOI)

 PRET : 1350 LEI / PERS   

 DURATA: 6 ZILE / 5 NOPTI

Transport autocar + cazare hotel / pensiune + mic dejun + cina

Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Rm Valcea – Bucuresti =  50 lei / pers (Rm Valcea – Autogara 1 Mai Antares)

Pitesti – Bucuresti = 40 lei / pers (Pitesti – Petrom Podul Viilor)

Targoviste – Bucuresti – retur = 90 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Bucuresti - Ploiesti = 40 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII – Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului), pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Tg Mures.

Ziua 1 : Vom vizita:

 • Viscri este unul dintre cele mai frumoase asezari sasesti, inclusa in Patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta lista cu locuri protejate. Constructia bisericii fortificate din sat a fost inceputa de catre secui in anii 1100, insa in 1185 sasii au colonizat biserica, secuii fiind nevoiti sa paraseasca satul si sa se stabileasca in sud-estul Transilvaniei. Biserica este inconjurata de o cetate ce are in componenta ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa biserica fortificata din Transilvania, nu degeaba printul Charles indrageste atat de mult acest sat.
 • Biserica evanghelica fortificata din Saschiz a fost construita in secolul al XIII-lea si face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pe locul unde alta data se afla o bazilica romanica, s-a ridicat in 1493 o mare biserica fortificata in onoarea regelui Stefan I al Ungariei.  Biserica masiva, construita din piatra de cariera, in stil gotic, este de tip sala, intarita cu 22 de contraforturi. Sala este foarte lata si lunga, iar corul este inchis pe trei laturi. In 1496 a fost terminat corul bisericii, iar in 1525 toate lucrarile au fost terminate.
 • Sighisoara, tur pietonal prin Centrul istoric al orasului Sighisoara, singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO.Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Tg.Mures.

Ziua 2 : Mic dejun. Vom vizita:

 • Manastirea Mihai Voda cu Hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil este infiintata in anul 2002 (10 septembrie), la initiativa vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu Anania, pe atunci pastorul acestei eparhii, fiind si singura manastire din cuprinsul mitropoliei care a luat nastere la propunerea sa. In anul 2001, in cadrul unor festivitati dedicate comemorarii voievodului Mihai Viteazul, la care a participat si Inaltpreasfintia Sa, a exclamat ca ar fi potrivit ca pe locul unde si-a sfarsit viata voievodul intregitor de tara, sa se inalte o manastire in memoria lui, iar numele să-i fie pomenit la acest sfânt altar necontenit. Receptive la această inițiativă, autoritățile locale, la scurt timp, au donat terenul pentru mănăstire și astfel, în anul 2002, a început construcția ei, care a fost încredințată vrednicului părinte Vasile Știopei din Turda, ctitor renumit de lăcașuri sfinte
 • Orasul Cluj-Napoca - vom face un tur al pricipalelor obiective din centrul orasului: Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist.); Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail; Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Turnul Croitorilor (ridicat dupa 1405, turnul face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea).
 • Gradina Zmeilor se constituie din formatiuni stancoase de tipul gresiei care au fost modelate in timp de eroziune, ploi si intemperii. Acestea au inaltimi de cativa zeci de metri si chiar au fost botezate de oameni. Cele mai cunoscute sunt Zmeul si Zmeoaica, langa acestea mai putand fi amintite Fata Catanii, Mosul, Calugarii si Acul Cleopatrei. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Satu Mare.

Ziua 3 : Mic dejun.Vizitam:

 • Biserica de lemn din Budesti Josani “Sfantul Nicolae” – monument UNESCO, ridicata in 1643 din barne de lemn. Biserica adaposteste o impresionanta colectie de valoroase icoane pictate pe lemn datate in sec. XVII-XVIII, unele mai vechi chiar, impreuna cu icoane pictate pe sticla. Deosebit de valoroasa e considerata a fi icoana Sf. Ioan Botezatorul, pictata prin sec. XV, ajunsa aici de la o veche biserica maramureseana.
 • Ansamblul de arhitectura si tehnica Populara – Sarbi, adevarat muzeu in aer liber. Ansamblul adaposteste diverse mecanisme si structuri care fac parte din viata morosenilor de secole, de exemplu horincie (loc unde se prepara horinca), valtoare (folosita pentru a spala hainele), batoza (pentru treierarea granelor satenilor).
 • Oprire in Satul Breb – cel mai vizitat sat din Maramures, bogat in traditii si obiceiuri vii de sute de ani.
 • Baia Mare, oras care se afla se afla la o altitudine medie de 230 m si este traversat de la est la vest de Sasar, afluent al raului Lapus. Descoperim Baia Mare printr-un tur pietonal in care bifam (vedere exterioara): Bastionul Macelarilor – Vechea Sinagoga – Biserica Greco – Catolica Adormirea Maicii Domnului –  Turnul Macelarilor (Bastionul Macelarilor sau Turnul Munitiei, a fost construit in secolulu al XV-lea ca parte a vechilor fortificatii ale orasului medieval)  - Turnul lui Stefan  (este cea mai reprezentativa cladire din Evul Mediu din Baia Mare. A fost construit intre anii 1446 si 1468, la initiativa lui Iancu de Hunedoara, in intentia construirii unei clopotnite pentru Catedrala Sf. Stefan, care a fost distrusa ulterior intr-un incendiu si nu mai exista) – Piata Millenium – Casa Iancu de Hunedoara (cea mai veche constructive privata, ridicata de Iancu de Hunedoara pentru sotia sa, Elisabeta) - Hanul Ignis -  Scoala Populara de Arta. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Satu Mare.

Ziua 4: Mic dejun. Vizitam:

 • Satu Mare este unul dintre cele mai interesante orase transilvane, un burg aflat in palma unei campii care incepe sub muntii vulcanilor stinsi ai Oasului si se termina tocmai la Viena. Un oras frumos ca si oamenii sai care, sub clipocitul al Somesului, viseaza de o mie de ani, povestea unei lacrimi impletite cu un zambet. Aici vom face un tur pietonal pentru a descoperi: Templul Mare din Satu Mare (Sinagoga de pe strada Decebal), un lacas de cult evreiesc din municipiul Satu-Mare, construit intre anii 1889-1892 in stil maur (cu turnuri si turnulete fatetate); Biserica Reformata cu lanturi ridicata in sec. al XVIII-lea; Turnul Pompierilor; Catedrala romano-catolica cu hramul “Inaltarea Domnului (este biserica catedrala a Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare) Monumentul a fost edificat la inceputul secolului al XIX-lea in stil clasicist de catre arhitectul Hild József, fiind  in prezent monument istoric.
 • Oradea, unde ne vom avanta intr-un Tur pietonal in care descoperim singurul oras din Romania care face parte din reteaua internationala a oraselor Art Nouveau. Descoperim Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica care este considerata printre cele mai frumoase din Europa, Palatul Vulturul Negru (dotat cu un pasaj interior acoperit cu sticla, element care-l singularizeaza in contextul arhitecturii secession din tara noastra si totodata atrage atentia turistilor. Palatul are forma literei “Y” cu trei intrari dominate de cate un vultur, emblema edificiului), Biserica cu Luna (unica in Europa), Cetatea Oradea (in felul in care se prezinta si astazi – pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant de protectie – a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand una din cele mai bine pastrate cetati in stil renascentist italian din Europa centrala. Un alt aspect interesant despre Cetatea Oradea este ca a fost gazda primului observator astronomic european si a meridianul zero vreme de 200 de ani). Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Oradea

Ziua 5: Mic dejun. Vizitam:

 • Lacul cu nuferi din Baile Felix este unic in Europa, fiind declarat Rezervatie natura. Alimentat cu ape termale, lacul ne va fascina cu vegetatia sa unica in care predomina nuferi si lotusi roz adusi din India, Pakistan si Africa, unele dintre ele fiind specii foarte rare, care s-au adaptat la conditiile  de mediu de la Baile Felix, intr-o apa a carei temperatura nu scade sub 20 de grade nici macar iarna.
 • Muzeul Tarii Beiusului se afla intr-o cladire monument istoric, fosta casa a memorandistului Vasile Ignat si a martirului Ioan Ciordas. Este organizat ca muzeu de istorie si etnografie reprezentativ pentru zona Beius – Vascau, respectiv bazinul superior al Crisului Negru. Toate obiectele provin din zona, fiind reprezentative pentru categoriile: port, tesaturi de interior, obiecte de uz casnic, unelte, mobilier, ceramica, icoane, atelier de lemnarit din Budureasa.
 •  Vizita la Manastirea Stana de Vale - inchinata Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, manastirea a fost infiintata in anul 1991. Descoperim si Izvorul Minunilor, care se prezinta sub forma unor mici cascade. Legenda spune ca Izvorul Minunilor s-a nascut aici, dintr-o dragoste mare intre o fata de imparat din Tara Gheturilor si un fecior de Crai din Tara Focului. Dogoarea mistuitoare a iubirii lor a unit pe vecie apa si focul in miracolul izvorului. Timp liber pentru a descoperi pe cont propriu statiunea. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Deva - Hunedoara

Ziua 6: Mic dejun. Vizitam:

 • Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinatii de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Aici se afla si Muzeul de Arheologie si Istorie, dar si  Expozitie de tortura – cel mai bine reprezentata din Europa.
 • Manastirea Cozia este situata la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al raului Olt. Cu o existenta de peste sase secole, Manastirea Cozia va aminti intotdeauna de Voievodul Tarii Romanesti, Mircea cel Mare, gloriosul ei ctitor, precum si de alti mari domnitori romani si straini de care trecutul ei este legat. Sosire in Bucuresti in functie e trafic.

Pretul include : Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, ghid de turism atestat, 5 nopti de cazare + mic dejun + cina la Hotel / Pensiune 3*.

Pretul nu include: cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice (Cetatea Viscri: 5 lei / pers; Biserica fortificata Saschiz: 6 lei / adult, 3 lei / copil, Muzeul Tarii Beiusului – 4 lei / adult, 2 lei / elev, pensionar, Castelul Corvinilor: 30 lei / pers, 7 lei / elev, student, 17 lei / pensionar, Camera de tortura: 10 lei / pers, Muzeul de Arheologie: 10 lei / pers), taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; orice alt serviciu care nu este mentionat.etc.

Avans minim la inscriere: 500 lei / pers, diferenta cel tarziu cu o saptamana inainte de plecare.

Modalitati de plata : cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la casieriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 300 lei/ pers. Grup minim : 45 persoane .

Tarife copii :

Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40 % din pret pachet (540 lei ) beneficiaza de loc in autocar

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (945 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
 • pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
 • transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un nr.mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top