CIRCUIT 3 ZILE STRAJA - SARMIZEGETUSA REGIA - PESTERA BOLII 17.07.2019

CIRCUIT 3 ZILE STRAJA - SARMIZEGETUSA REGIA - PESTERA BOLII 17.07.2019

  • Cod oferta: CIS170719
  • Disponibilitate: ACTIVA

450,00 Lei / pers

4 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


CIRCUIT 3 ZILE STRAJA TUNELUL CELOR 365 DE SFINTI – SARMIZEGETUSA REGIA  - PESTERA CIOCLOVINA – PESTERA BOLII

PERIOADA: 17.07.2019 – 19.07.2019 (MIERCURI - VINERI)

PRET:  450 LEI / PERS       DURATA: 3 ZILE / 2 NOPTI   

INCLUDE TRANSPORT AUTOCAR + CAZARE HOTEL + MIC DEJUN + CINA !!!

Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Ploiesti – Bucuresti –retur = 50 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Program :

Ziua 1 : Plecare ora 06:30 din Bucuresti pe traseul Pitesti – Rm Valcea – Tg Jiu - Hunedoara.

Vom face oprire o scurta oprire la Ceramica Horezu inclusa in Patrimoniul UNESCO din anul 2012. Un simbol dominant in pictura vaselor de Horezu este cocosul alaturi de care, insa, intalnim si alte figuri precum stele, copaci, oameni, flori, pesti, spirala dubla, linia dreapta, linia ondulata, frunza, braul, soarele, spicul, pomul vietii si coada de paun. Exista si doua culori specifice zonei: rosul si galbenul de Horezu. Ne indreptam apoi catre Schitul Straja unde vom descoperi Tunelul celor 365 de Sfinti (pe interiorul lui sunt pictati 365 de sfinti din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an, iar tavanul este plin de scene din Vechiul si Noul Testament. O candela este vesnic aprinsa in acest tunel si este mutata in fiecare zi in fata icoanei sfantului care marcheaza data curenta din calendar).

Cazare + cina Hotel in Hunedoara.

Ziua 2 : Mic dejun.

Plecare spre Costesti de unde vom incepe un traseu cu o durata de aproximativ o ora si jumatate pana la Cetatea Blidaru. Cetatea de pe Culmea Blidaru este una dintre cele sase fortarete dacice din Muntii Orastiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cetatea a fost ridicata in secolul I i.Hr. pe o suprafata de 6.000 mp si face parte din salba de cetati care aparau Sarmizegetusa Regia, fiind cetatea cu cel mai puternic caracter militar. Este totodata si cetatea cu cel mai bun grad de conservare din regiune.

Nu vom rata nici Sarmizegetusa Regia – fosta capital a statului dac, ridicata la jumatatea secolului I i.Hr. Este situata in apropierea satului actual Gradistea Muncelului (judetul Hunedoara), pe Dealul Gradistii, la circa 1.200 m altitudine. Este compusa din trei parti: asezarea civila, cu cartierele amplasate pe mai multe terase, cetatea si zona sacra. In jurul Sarmizegetusei, pe valea raului Gradistea se gaseau mai multe asezari civile si palcuri de case rasfirate intre marile cetati dacice.

Dupa ce vom vizita cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, vom porni intr-o scurta drumetie, de dificultate usoara, pe traseul: Luncani – Cioclovina. La finalul acestui traseu, din care vom parcurge pe jos circa jumatate, vom ajunge la Pestera Cioclovina, o bijuterie a naturii. Pestera a fost sapata in munti de paraul Ponorici si este formata din doua caverne numite „Cioclovina uscata” si “Caverna cu apa”. Avand o lungime de peste 2.000 metri, aceasta detine titlul de pestera in care s-a descoperit cel mai vechi craniu de Homo Sapiens Fosilis de pe teritoriul tarii noastre.
Din pacate, pestera este accesibila doar specialistilor in speologie. In ciuda acestui fapt, vom avea ocazia sa admiram pe traseul pana la gura pesterii o mica parte din peisajul minunat ascuns in Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina.(NU SE INTRA IN PESTERA!)


Cazare + cina Hotel in Hunedoara.

Ziua 3 : Mic dejun .

Plecare catre Biserica Sfantul Nicolae din Densus se afla in judetul Hunedoara, la o distanta de aproape 10 kilometri fata da orasul Hateg, fiind cea mai veche biserica romaneasca in care si astazi au loc slujbe religioase. Datorita particularitatilor acesteia, biserica este cunoscuta drept cel mai ciudat edificiu din Tara Hategului. Vizitam apoi Sarmizegetusa Ulpia - Ruinele antice ale Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se gasesc in comuna Sarmizegetusa (jud. Hunedoara), exact langa drumul care uneste Ardealul (Tara Hategului, orasul Hateg) de Banat (orasul Caransebes) prin pasul ”Poarta de Fier a Transilvaniei”. Este un obiectiv turistic de maxima importanta pentru istoria stramosilor nostri daci si a inceputurilor formarii poporului roman.

Ne continuam traseul si facem oprire la Pestera Bolii, al carei nume se spune ca a fost dat intr-o perioada in care in acea zona era molima. Cercetarile au scos insa la iveala faptul ca numele pesterii este legat de cel al unei familii importante din zona – familia Bolia. Este singura pestera din tara care este strabatuta pe toata lungimea ei (455 m) de un rau, iar in acelasi timp este singura pestera unde, din cauza curentului de aer ce o strabate permanent, nu s-au putut forma stalactite si stalacmite.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale, cazare 2 nopti Pensiune / Hotel 3* + mic dejun + cina, ghid atestat insotitor.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice (Sarmizegetusa - Regia: 14 lei/ adult, 4 lei/ elev, student, pensionar; Sarmizegetusa Ulpia -Traiana: 10 lei/ adult, 2 lei/ copil, elev, student), taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata , se va achita cash de catre turisti la receptie,  - orice alt serviciu care nu este mentionat.

Avans minim la inscriere : 150 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Supliment single 150 lei / pers.

Grup minim 45 persoane.

Tarife copii :

Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet ( 180 lei)

Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (315 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

  • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
  • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
  • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
  • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
  • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
  • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
  • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;
  • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top