CIRCUIT 4 ZILE: MOCANITA HUTULCA – TRANSRARAU – PASUL TIHUTA - COLIBITA 30.07.2019

CIRCUIT 4 ZILE: MOCANITA HUTULCA – TRANSRARAU – PASUL TIHUTA - COLIBITA 30.07.2019

 • Cod oferta: CIS300719
 • Disponibilitate: ACTIVA

750,00 Lei / pers

4 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


DESCOPERA ROMANIA!

CIRCUIT 4 ZILE: MOCANITA HUTULCA – TRANSRARAU – PASUL TIHUTA - COLIBITA

PERIOADA: 30.07.2019 – 02.08.2019 (MARTI - VINERI) 

PERIOADA: 22.08.2019 – 25.08.2019 (JOI - DUMINICA)

PERIOADA: 19.09.2019 - 22.09.2019 (JOI - DUMINICA)

PRET: 750 LEI / PERS

TRANSPORT AUTOCAR + CAZARE HOTEL / PENSIUNE + MIC DEJUN + CINA !

Plecari: Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Rm Valcea – Bucuresti – retur = 80 lei / pers (Rm Valcea – Autogara 1 Mai Antares)

Pitesti – Bucuresti – retur = 60 lei / pers (Pitesti – Petrom Podul Viilor)

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Ploiesti - Bucuresti = 25 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII – Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului)

Ziua 1: Plecam spre Gura Humorului pe traseul : Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Roman – Targu Frumos - Gura Humorului.

Vom vizita:

 • Casa Memoriala George Bacovia din Bacau se afla in imediata vecinatate a statuii lui Stefan cel Mare. A fost inaugurate la  1 octombrie 1971 si are sase incaperi tip vagon. La muzeu se gasesc si obiecte care au apartinut poetului simbolist si familiei sale: mobilier, fotografii, tablouri, volume cu autografe si o biografie scrisa chiar de George Bacovia. 
 • Castelul Sturza din Miclauseni este un castel construit in stil neogotic intre anii 1880-1904 de catre Gheorghe Sturza si sotia acestuia, Maria. Influentele neogotice se regasesc in decoratiunile exterioare precum: turnulete terminate cu flech-uri, crenelurile, rozetele, ogivele de la intrarea in Castel etc.
 • Manastirea Voronet a fost ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare care, spune legenda, in timpul unei perioade grele in lupta impotriva turcilor a venit la Arhimandritul Daniel, in Voronet, si a cerut sfatul acestuia. Castigand batalia impotriva turcilor, domnitorul si-a pastrat promisiunea facuta calugarului si a ridicat o noua biserica inchinata Sfantului Gheorghe, ocrotitorul romanilor in batalie. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita “Capela Sixtina a Estului” datorita frescei care ilustreaza “Judecata de Apoi”, pictata folosind mult cunoscutul pigment “albastru de voronet ”. Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.
 • Manastirea Humorului este una dintre cele mai importante atractii din Bucovina. Ea este o ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog. Pictura exterioara este dominata de “rosul de Humor”, reprezentativa fiind scena numita “asediul Constantinopolului”. A fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1993, alaturi de alte sase manastiri din Nordul Moldovei. Ansamblul manastiresc include: Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Gheorghe ridicata in 1530, ruinele caselor manastiresti care dateaza din secolele XVI – XVIII, Turnul lui Vasile Lupu, construit in anul 1641 si Turnul clopotnita.

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune in Gura Humorului

Ziua 2: Dupa ce servim micul dejun, ne vom indrepta catre Moldovita, unde ne vom aventura intr-o plimbare cu mocanita Hutulca pe plaiuri bucovinene, pe firul raului Moldovita. Mocanita a fost pusa functiune in anul 1888 si initial era folosita pentru a transporta lemnul din padure catre oras.Dupa un traseu de 12 km vom ajunge intr-un loc de popas, ideal pentru a admira peisajul si a ne infrupta din produsele pregatite cu drag si iscusinta de localnici.

Odata incheiata plimbarea cu mocanita, in drumul nostru spre Campulung Moldovenesc, ne vom opri la Manastirea Moldovita. Manastirea a fost ctitorita de Pestru Rares, fiul lui Stefan cel Mare, si poarta hramul Buna Vestire. Pe peretii exteriori ai manastirii pot fi admirate scene cu caracter istoric, religios sau cultural, iar culorile, care au devenit faimoase in intreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani, chiar se spune ca dintre  toate bisericile bucovinene picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine. In incinta manastirii se afla si un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, stampila manastirii, broderii, dar si icoane.

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune in Campulung Moldovenesc

Ziua 3: Dupa servirea micului dejun , plecam pe traseul Campulung Moldovenesc – Transrarau –  Pasul Tihuta - Bistrita.

Inainte de a traversa Muntii Rarau, vom face o scurta oprire in Pojorata, o localitate incarcata de legenda si traditie, unde, parca, timpul sta in loc. Asezata la poalele Muntilor Giumalau, aceasta localitate ne va da sansa de a ne delecta cu peisajul incantator.

Vom traversa muntii Rarau intre localitatile Pojorata si Chiril, pe minunatul drum Transrarau, supranumit si „Drumul Comorilor”. Numele dat de localnici isi are originile intr-o legenda locala, conform careia, in anul 1541, pentru a se ascunde din calea tatarilor, sotia domnitorului Petru Rares a fugit impreuna cu fiul ei in muntii Rarau, luand cu ei o parte din averea familiei. Doamna Elena fost urmarita de tatari, astfel ca s-a scuns intr-o pestera pentru a se ruga, iar atunci cand tatarii au ajuns in apropierea pesterii muntele s-a cutremurat, iar bucati mari de piatra au cazut peste ei, omorandu-i si ingropand comoara.

Urmatoarele opriri vor fi la:

 • Muzeul de Etnografie - Vatra Dornei, unde vom admira cele 1800 de piese cu provenineta din  din Zona Dornelor, dar si din alte vetre folclorice importante ale Bucovinei, cum ar fi: Campulung Moldovenesc, Radauti, Solca, Stupca, Marginea, Paltinoasa, Manastirea Humorului, Izvoarele Sucevei etc.
 • Pasul Tihuta este una dintre cele mai dificile trecatori din Europa, aflandu-se la 1200 de metri altitudine. Aceasta trecatoare leaga cele doua tinuturi pitoresti din Romania – Transilvania si Moldova. Ne vom afla intr-un peisaj de basm, admirand muntii Bargau, Rodnei, Calimani si Suhard.
 • Lacul Colibita este unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare de pe teritoriul tarii noastre, aflat in Muntii Calimani. El a fost realizat in urma construirii barajului de pe raul Bistrita, pe locul unei foste localitati, ai carei locuitori au fost stramutati pe dealurile din apropiere. Localitatea Colibita, situata la o altitudine de 800 de metri, a luat nastere in urma cu peste 150 de ani. Numele Colibita provine de la locuintele temporare numite “colibe”, construite de primii pastori care au transformat acest loc pitoresc intr-o frumoasa localitate rurala.

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune in Bistrita

Ziua 4: Plecare spre Sovata – Praid. Vom vizita: Statiunea Sovata - Lacul Ursu si Salina Praid

 • Sovata este o statiune cu sezon permanent, care a fost mentionata pentru prima data ca taram vindecator intr-un document din anul 1597, dar abia in 1850 a fost numita statiune balneara. Este inconjurata de dealurile Cireselu, Capela si Bechis, care sunt  acoperite cu paduri de amestec si care definesc un climat subalpin cu veri racoroase si ierni blande. Lacul Ursu s-a format in urma prabusirii unei exploatari de sare la data de 27 mai 1875, fiind astfel singurul lac natural din lume caruia i se cunoaste data de formare. Numele sau provine de la forma pe care o are si despre care se spune ca seamana cu blana unui urs. Lacul prezinta la suprafata un strat izolator de apa dulce, ceea ce permite pastrarea caldurii in apa sarata si impiedica degajarea ei in atmosfera. Cu o suprafata de peste 40.000mp, lacul Ursu detine titlul de cel mai mare lac helioterm din lume.
 • Salina Praid se gaseste in Ardeal, in zona numita „Tinutul Sarii” si este una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din Europa, exploatarea ei constituind de sute de ani sursa de venit pentru localnici. Denumirea pe care o are mina si in prezent a fost semnalata prima data in secolul XVIII.

Pretul include : Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, ghid de turism atestat, 3 nopti de cazare + mic dejun + cina la Hotel / Pensiune in Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Bistrita

Pretul nu include : cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice (Salina Praid: 30 lei/adult, 20 lei/copil; Castelul Sturdza din Miclauseni: 15 lei/adult, 10 lei/pensionar, elev de liceu, student, 5 lei/elev de gimnaziu, 3 lei/elev ciclu primar; Mocanita Hutulca-Moldovita: 35 lei/adult, 20 lei/copil; Muzeul de Etnografie-Vatra Dornei: 5 lei/adult, 2 lei/elev, student, pensionar; etc.)

Avans minim la inscriere 250 lei / pers, diferenta cel tarziu cu o saptamana inainte de plecare.

Supliment single: 200 lei/ pers.

Modalitati de plata : cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la caseriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Tarife copii :

Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet ( 300 lei) beneficiaza de loc in autocar

Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (520 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim : 45 persoane .

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top