Circuit ARDEAL - MARAMURES - MOLDOVA 28.09.2018

Circuit ARDEAL - MARAMURES - MOLDOVA 28.09.2018

  • Cod oferta: CIS946
  • Disponibilitate: ACTIVA

680,00 Lei / pers


Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Circuit Ardeal - Maramures  - Moldova

Perioada :  28.09.2018 – 30.09.2018 (vineri – sambata – duminica),

Pret : 680  lei / pers, Durata 3 ZILE – 2 NOPTI

Include Transport autocar + Cazare Hotel / Pensiune + Demipensiune !!!

Plecari: Bucuresti, Pitesti, Rm Valcea

Plecari: Bucuresti (ora 05:30, Piata UNIRII, Aleea Dealul Mitropoliei), Pitesti (ora 07:15, Petrom Podul Viilor), Rm Valcea (ora 08:30, Autogara 1 Mai Antares)

Program :

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 05:30 pe traseu Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu – Cluj Napoca – Baia Mare cu inchinare la :

1. Manastirea Dumbrava din jud. Alba - un colt de rai (Sfantul Mare Mucenic Dimitrie) - Manastirea a fost infiintata in 1996. Incinta Manastirii Dumbrava cuprinde biserica si cladirile in forma de patrulater ce imprejmuiesc locasul de cult. In anul 2009 a avut loc punerea piatrei de temelie a noii biserici, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

2. Manastirea Nicula - inchinare la Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni - Este o manastire in jurul careia a luat nastere unul dintre cele mai mari pelerinaje, atat din tara, cat si din lumea ortodoxa. Manastirea Nicula este unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale nu doar din spatiul transilvanean, ci din intreg spatiul romanesc.

Cazare Baia Mare  (Pensiune / Hotel) + cina

Ziua 2: Mic dejun: Plecare pe traseu : Baia Mare  - Vadu Izei – Tg Neamt cu inchinare la :

1. Manastirea Barsana - una dintre cele mai cunoscute asezaminte monahale maramuresene, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi - Manastirea Barsana, asezata pe Valea Izei, este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica in Liturghie cosmica.

2. Manastirea Moisei – cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" - Complexul monahal de la Moisei este alcatuit, astazi, din mai multe cladiri: biserica veche, din lemn; biserica noua, din caramida; Altarul de vara; staretia, arhondaricul etc. In incinta manastirii a functionat o scoala de invatatura, precum si un atelier de pictura.

3. Manastirea Voronet - socotita Capela Sixtina a Orientului pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita “Judecata de apoi” - In centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, pe sobrul fond verde al padurii de brazi, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati în fresce – Manastirea Voronet. Manastirea are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

4. Manastirea Humor - una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc - In vecinatatea actualei biserici a manastirii Humor se mai vad si astazi ruinele unei mai vechi biserici manastiresti inaltata la inceputul secolului XV. Ansamblul manastiresc este format din patru obiective: Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sf. Gheorghe , Ruinele caselor manastiresti , Turnul clopotnita, Turnul lui Vasile Lupu.

Cazare Tg Neamt (Pensiune / Hotel ) + cina

Ziua 3: Mic dejun : Plecare pe traseu : Tg Neamt  – Bucuresti – Pitesti – Rm Valcea cu inchinare la :

1. Manastirea Neamt (cea mai veche Manastire din Moldova) – Manastirea este numita si "Ierusalimul ortodoxiei romane" si este o manastire ortodoxa de calugari. Actuala biserica a manastirii, avand hramul Înaltarea Domnului, a fost zidita de Stefan cel Mare si Sfant în 1495-1497.

2. Manastirea Sihastria - este o manastire ortodoxa de calugari, cu hramul Nasterea Maicii Domnului. La manastirea Sihastria se viziteaza cimitirul manastirii, si schitul Sfantul Cleopa.

3. Manastirea Secu (Icoana facatoare de minuni Maica Domnului Cipriota) - Manastirea este o vatra monahala de intensa traire duhovniceasca, a carei vechime se ridica la aproape cinci sute de ani. Icoana Maicii Domnului numita "Cipriota", o icoana indeobste cunoscuta ca facatoare de minuni, este asezata in biserica cea mare din Manastirea Secu, alaturi de o alta nepretuita comoara, Moastele Sfantului Ierarh Varlaam al Moldovei.

4. Manastirea Agapia (interiorul pictat de Nicolae Grigorescu) - Asezata în mijlocul unei paduri, este una dintre cele mai mari manastiri de maici din Romania. Ansamblul Manastirii Agapia a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Neamt si este alcatuit din 7 obiective: Biserica „Sf. Voievozi”, Paraclisul „Nasterea Maicii Domnului”, Biserica de lemn „Sf. Ioan Bogoslov”, Chiliile, Constructiile din incinta, Turnul clopotnita, Bolnita de lemn „Adormirea Maicii Domnului”.

5. Manastirea Varatec - Este o manastire ortodoxa de maici din Romania, situata într-o poiana de la poalele muntilor. Ziduri masive din piatra inchid o incinta unde se afla Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (biserica principala), staretia si cladirile administrative (aflate în cladirile de pe latura nordica a incintei) si Muzeul manastirii, unde fusese anterior Atelierul "Regina Maria" (aflat în cladirea de pe latura sudica). Incinta monahala este înconjurata de satul manastiresc, alcatuit din casele traditionale taranesti unde locuiesc maicile si care se insira pe ulite înguste.

Sosire in Bucuresti in functie de conditiile de trafic

Pretul include: transport autocar clasificat pentru transport intern si international , 2 nopti cazare + mic dejun +  cina Pensiune / Hotel,  ghid de turism atestat.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice, cheltuielile personale.

Avans minim la inscriere : 250 lei / pers.

Grup minim: 45 persoane.

Nota : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top