Circuit ISTORIC IN NORDUL MOLDOVEI 01.11.2019

Circuit ISTORIC IN NORDUL MOLDOVEI 01.11.2019

 • Cod oferta: CIS011119
 • Disponibilitate: ACTIVA

550,00 Lei / pers

8 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


CIRCUIT ISTORIC IN NORDUL MOLDOVEI

CHEILE BICAZULUI - CETATEA NEAMTULUI – MANASTIREA VORONET – MANASTIREA HUMOR – CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI - BOTOSANI

PRET: 550 LEI / PERS

DATA: 01.11.2019 – 03.11.2019 (VINERI – DUMINICA)

Include Transport autocar + Cazare Hotel + Mic dejun + Cina !!!

Plecari: Bucuresti, Rm. Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Rm. Valcea – Bucuresti – retur = 80 lei / pers (Rm Valcea – Autogara 1 Mai Antares)

Pitesti – Bucuresti – retur = 60 lei / pers (Pitesti – Petrom Podul Viilor)

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Bucuresti - Ploiesti = 25 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Plecare din Bucuresti (Piata Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei) ora 06:00. Program:

Ziua 1: Plecare din Bucuresti pe traseu Buzau – Bacau - Suceava. Vom vizita:

 • Cheile Bicazului, supranumite si “poarta” dintre Moldova si Transilvania. Situate in muntii Hasmas, Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas. Cheile au fost sculptate natural de raul Bicaz, dand nastere unor peisaje spectaculoase. Vom vedea si Lacul Rosu, al carui nume provine de la Paraul Rosu care traverseaza straturi cu oxizi de fier.
 • Cetatea Neamtului, ridicata in timpul domniei lui Petru Musat, ale carei taine le vom descoperi impreuna. Pozitia strategica de care a beneficiat in evenimentele marcante pe care le-a cunoscut aceasta parte a tarii demonstreaza faptul ca Cetatea Neamtului a fost una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc. Epoca de glorie a cetatii medievale de la Neamt corespunde domniei lui Stefan cel Mare care a inteles foarte bine rolul pe care fortificatiile il au in cresterea sanselor de aparare a tarii. Vom admira diferitele Sali ale cetatii, vechiul paraclis, bucataria, monetaria si dormitoarele.
 • Manastirea Camarzani isi incepe istoria in anul 1863, atunci cand boierul Emanoil Mortun a construit o biserica in incinta conacului pe care il detinea in satul Camarzani. Dupa moartea boierului, biserica ce avea hramul Sfantul Gheorghe a devenit parohiala insa, odata cu desfiintarea conacului in anul 1938, a ramas parca uitata pe camp. Devenita schit dupa cel de-al doilea razboi mondial si apoi redusa la rangul de biserica parohiala, a fost redeschisa in anul 1992 ca manastire de maici. Ridicarea bisericii noi va avea loc in anul 2000 si se va realiza in stil traditional moldovenesc.

Cazare + demipensiune (cina + mic dejun) Hotel / Pensiune in Suceava / Gura Humorului

Ziua 2: Dupa servirea micului dejun vom vizita:

 • Manastirea Voronet a fost ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare care, spune legenda, in timpul unei perioade grele in lupta impotriva turcilor a venit la Arhimandritul Daniel, in Voronet, si a cerut sfatul acestuia. Castigand batalia impotriva turcilor, domnitorul si-a pastrat promisiunea facuta calugarului si a ridicat o noua biserica inchinata Sfantului Gheorghe, ocrotitorul romanilor in batalie. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita “Capela Sixtina a Estului” datorita frescei care ilustreaza “Judecata de Apoi”, pictata folosind mult cunoscutul pigment “albastru de voronet”. Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.
 • Manastirea Humor este una dintre cele mai importante atractii din Bucovina. Ea este o ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog. Pictura exterioara este dominata de “rosul de Humor”, reprezentativa fiind scena numita “asediul Constantinopolului”. A fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1993, alaturi de alte sase manastiri din Nordul Moldovei. Ansamblul manastiresc include: Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Gheorghe ridicata in 1530, ruinele caselor manastiresti care dateaza din secolele XVI – XVIII, Turnul lui Vasile Lupu, construit in anul 1641 si Turnul clopotnita.
 • Muzeul Oului din Moldovita este cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume cuprinzand peste 11.000 de exponate, realizate de artistul plastic Lucia Condrea.
 • Manastirea Moldovita a fost ctitorita de Pestru Rares, fiul lui Stefan cel Mare, si poarta hramul Buna Vestire. Pe peretii exteriori ai manastirii pot fi admirate scene cu caracter istoric, religios sau cultural, iar culorile, care au devenit faimoase in intreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani, chiar se spune ca dintre  toate bisericile bucovinene picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine. In incinta manastirii se afla si un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, stampila manastirii, broderii, dar si icoane.
 • Oprire Pasul Ciumarna pentru a admira pesajul care ni se infatiseaza Legenda spune ca in 1968 cand s-a luat initiativa de a se contrui o sosea care sa lege Radauti de Sadova, lucrarile un inceput din cele doua localitati, iar in punctul in care s-au intalnit muncitorii, au batut palma, monumental din Pasul Ciumarna fiind simbolul acestui act.
 • Manastirea Sucevita a fost construita din ordin domnesc, in sec. XVI-XVII, sub forma unei cetati cu o biserica modesta, fiind ctitorie a familiilor Movilestilor. Construita in stilul arhitecturii moldovenesti, Manastirea Sucevita este o imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura specifice vechilor biserici de lemn din Moldova.
 • Ceramica Neagra de Marginea a luat nastere ca rezultat al folosirii unei tehnologii de productie ce apartine culturii Horodistea – Floresti. Tehnologia prin care se obtin oalele la Marginea este aceea de ardere inabusita si de lustruire cu ajutorul unui cremene. Culoarea neagra a lutului este data de cele noua ore de arderea a acestuia, in urma carora negrul de frum patrunde in pamant.

Cazare + demipensiune (cina + mic dejun) Hotel / Pensiune in Suceava / Gura Humorului

Ziua 3: Dupa ce servim micul dejun, vom vizita:

 • Cetatea de Scaun a Sucevei este cea mai mare cetate contruita in spatiul extracarpatic, fiind consturita in perioada de glorie a Moldovei. Ridicata in perioada lui Petru Musat, cetatea a primit fortificatii importante in timpul lui Stefan cel Mare si a ramas in constiinta poporului drept cetatea care nu a fost cucerita vreodata.
 • Muzeul satului Bucovinean reda imaginea de ansamblu a satului traditional bucovinean, arhitectura vernaculara a gospodariilor si a instalatiilor tehnnice care ilustreaza ocupatiile, meseriile si mestesugurile zonei, precum si modul de viata al locuitorilor din aceasta regiune.
 • Botosani – tur pietonal. Vom admira Centrul Vechi al municipiului Botosani, despre care se spune ca este o adevarata colectie de cladiri “simbol” care imbina armonios trecutul si modernismul. De asemena, putem asocia Centrul Istoric cu Biserica Uspenia, cea in care a fost botezat Mihai Eminescu.

Sosire in functie de trafic.

Pretul include: Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, Cazare 2 nopti Hotel / Pensiune + mic dejun + cina, Ghid de turism atestat.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice: Cetatea Neamt: 12 lei/ adult, student, 6 lei/ elev; Muzeul Oului Moldovita: 6 lei / adult, 3 lei / copil; Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei / adult, 3 lei / elev, student – cu legitimatie valabil, Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei / adult, 1,5 lei / elev, student – cu legitimatie valabila; Manastirea Humor: 5 lei adult, 2 lei / copil;  taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata , se va achita cash de catre turisti la receptie.

Avans minim la inscriere: 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare

Supliment single: 150 lei / pers. Grup minim: 45 persoane.

Tarife copii:

Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet ( 220 lei)

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet ( 385 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top