DESCOPERA ROMANIA! Circuit 4 zile TRANSALPINA si ORASELE VESTICE 20.08.2019

DESCOPERA ROMANIA! Circuit 4 zile TRANSALPINA si ORASELE VESTICE 20.08.2019

  • Cod oferta: cis200819
  • Disponibilitate: ACTIVA

750,00 Lei / pers

7 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


 DESCOPERA ROMANIA!

 CIRCUIT 4 ZILE TRANSALPINA SI ORASELE VESTICE:

ARAD - ORADEA -  SATU MARE

PERIOADA: 20.08.2019 – 23.08.2019 (MARTI – VINERI)

PRET: 750 LEI / PERS

TRANSPORT AUTOCAR + CAZARE HOTEL / PENSIUNE + MIC DEJUN + CINA ! 

Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Ploiesti – Bucuresti –retur = 50 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII – Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului)

Ziua 1 : Plecam spre Transalpina pe traseul Pitesti - Rm Valcea – Horezu – Ranca – Obarsia Lotrului – Sebes –Hunedoara

Vizitam Manastirea Horezu (cea mai de seama ctitorie a voievodului martir Constantin Brancoveanu. Sinteza a artei romanesti din acel timp, a fost construita intre anii 1690-1693, biserica cea mare a manastirii fiind tarnosita la 8 septembrie 1693. Manastirea Horezu este inclusa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO din anul 1993) si Ceramica Horezu inclusa in Patrimoniul UNESCO din anul 2012. Un simbol dominant in pictura vaselor de Horezu este cocosul alaturi de care, insa, intalnim si alte figuri precum stele, copaci, oameni, flori, pesti, spirala dubla, linia dreapta, linia ondulata, frunza, braul, soarele, spicul, pomul vietii si coada de paun. Exista si doua culori specifice zonei: rosul si galbenul de Horezu.

Continuam deplasarea prin statiunea montana Ranca cu traversarea celei mai inalte sosele din tara Transalpina, cunoscuta si sub numele de Drumul Regelui sau Poteca Dracului. Ne continuam traseul si oprim in punctul cel mai inalt la Pasul Urdele la 2.145 m, unde vom face fotografii si putem cumpara diferite obiecte artizanale.

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune la Hunedoara

Ziua 2 : Mic dejun. Plecare pe traseul Arad – Oradea. Vizitam :

Prima oprire va avea loc in orasul Arad, oras care detine un bogat patrimoniu cultural-istoric, oferind vizitatorilor un adevarat muzeu in aer liber al stilurilor arhitectonice specifice secolelor XVIII, XIX si XX, monumente de arta si istorie, spectacole de teatru, concerte ale filarmonicii, expozitii de arta plastica, expozitii istorie, arta si stiinte ale naturii, festivaluri si sarbatori. Iubitorii de arhitectura pot admira cladiri construite in stil baroc, renascentist, eclectic, clasic, neogotic sau secession. Prima atractie a orasului Arad este chiar Bulevardul Revolutiei unde vom efectua un tur pietonal in care vom vedea (din exterior): Palatul Administrativ (construit in 1874, stil renascentist), Palatul Cenad (1894, eclectic si neoclasic), Palatul Bancii Nationale (1906, neoclasic), precum si strada Horia cu Palatul Neumann (1891, eclectic), Palatul Szantay (1911, Seccession), hotelul Ardealul (fost “Grand Hotel Crucea Alba”, 1841, stil neoclasic), Teatrul Clasic “Ioan Slavici” (1874, neoclasic) si Biserica romano-catolica Sf. Anton de Padova (1904, in stilurile clasicist, baroc si renascentist).Vizitam Biserica Rosie din Arad - edificiul serveste drept lacas de cult al Bisericii Evanghelice-Luterane si Palatul Cultural . Ne indreptam catre a doua atractie a Aradului - Piata Avram Iancu si zona din jurul acesteia, considerate a fi nucleul vechiului Arad. De aici pornim catre Catedrala Sf Ioan Botezatorul construita intre anii 1862-1865, in stil baroc dupa planurile arhitectului Antoniu Gzigler. In interior se afla fresce in stil bizantin ilustrand scene biblice si portrete ale sfintilor. Vizitam apoi Turnul de Apa construit in 1896 in vederea alimentarii cu apa potabila a orasului, a fost amplasat in Piata Pompierilor de atunci. Are o inaltime de 25m si se pune in evidenta datorita decoratiilor ferestrelor si balcoanelor, si aspectului de fortareata. A fost restaurat in 1927.

Lasam orasul Arad in spate si ne indreptam catre orasul Oradea, unde ne vom avanta intr-un Tur pietonal in care descoperim singurul oras din Romania care face parte din reteaua internationala a oraselor Art Nouveau. Descoperim: Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica care este considerata printre cele mai frumoase din Europa, Palatul Vulturul Negru (dotat cu un pasaj interior acoperit cu sticla, element care-l singularizeaza in contextul arhitecturii secession din tara noastra si totodata atrage atentia turistilor. Palatul are forma literei “Y” cu trei intrari dominate de cate un vultur, emblema edificiului), Biserica cu Luna (unica in Europa), Cetatea Oradea (in felul in care se prezinta si astazi – pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant de protectie – a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand una din cele mai bine pastrate cetati in stil renascentist italian din Europa centrala. Un alt aspect interesant despre Cetatea Oradea este ca a fost gazda primului observator astronomic european si a meridianul zero vreme de 200 de ani).

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune la Oradea

Ziua 3 : Dupa servirea micului dejun , plecam pe traseul Satu-Mare – Baia Mare. Vizitam:

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante orase transilvane, un burg aflat in palma unei campii care incepe sub muntii vulcanilor stinsi ai Oasului si se termina tocmai la Viena. Un oras frumos ca si oamenii sai care, sub clipocitul al Somesului, viseaza de o mie de ani, povestea unei lacrimi impletite cu un zambet. Aici vom face un tur pietonal pentru a descoperi: Templul Mare din Satu Mare (Sinagoga de pe strada Decebal), un lacas de cult evreiesc din municipiul Satu-Mare, construit intre anii 1889-1892 in stil maur (cu turnuri si turnulete fatetate); Biserica Reformata cu lanturi ridicata in sec. al XVIII-lea; Turnul Pompierilor; Catedrala romano-catolica cu hramul “Inaltarea Domnului (este biserica catedrala a Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare) Monumentul a fost edificat la inceputul secolului al XIX-lea in stil clasicist de catre arhitectul Hild József, fiind  in prezent monument istoric.

Urmatoarea oprire va fi in Baia Mare, oras care se afla se afla la o altitudine medie de 230 m si este traversat de la est la vest de Sasar, afluent al raului Lapus. Aici vom vizita Muzeul de Mineralogie, unde sunt expuse peste 1000 de esantioane de minerale, roci si fosile. Nucleul orasului Baia Mare este Piata Libertatii. In jurul acesteia exista multe constructii in stil baroc sau gotic, printre care si casa impresionanta a lui Iancu de Hunedoara , cea mai veche constructive privata, ridicata de Iancu de Hunedoara pentru sotia sa, Elisabeta. Turnul lui Stefan este cea mai reprezentativa cladire din Evul Mediu din Baia Mare. A fost construit intre anii 1446 si 1468, la initiativa lui Iancu de Hunedoara, in intentia construirii unei clopotnite pentru Catedrala Sf. Stefan, care a fost distrusa ulterior intr-un incendiu si nu mai exista.

Turnul Macelarilor, numit si Bastionul Macelarilor sau Turnul Munitiei, a fost construit in secolulu al XV-lea ca parte a vechilor fortificatii ale orasului medieval.

Una dintre cele mai frumoase parti ale orasului este Dealul Florilor, unde Monumentul Soldatului Roman, opera lui Andrei Ostap, ii onoreaza pe cei care au murit luptand impotriva lui Hitler, in al doilea Razboi Mondial.

Cazare + CINA + MIC DEJUN la Hotel / Pensiune la Baia Mare

Ziua 4: Plecare spre Cluj-Napoca-Turda. Vom vizita:

Cluj-Napoca - vom face un tur al pricipalelor obiective din centrul orasului: Casa Matei Corvin ( una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist.); Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail; Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Turnul Croitorilor (ridicat dupa 1405, turnul face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea),  Palatul Bánffy.

Dupa aceea ne indreptam catre Salina Turda, refacuta intre anii 2008-2010.S-a instalat un lift panoramic, o roata cu gondole, s-a creat un spatiu de agrement cu debarcader in care turistii se pot da cu barcutele. Salina Turda constituie astazi un adevar muzeu de istorie a mineritului in sare. Sedimentarea sarii a avut loc in bazine marine izolate, in conditii de climat cald si relativ umed pe fondul unei subsidente active. Situat in partea de Nord-Est a orasului, zacamantul se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 km, iar grosimea medie a sarii se situeaza in jurul valorii de 250 m. Aparitia sarii la suprafata, ca urmare a erodarii de catre Valea Florilor si Valea Sarata a rocilor sterile situate in acoperisul zacamantului, a facut ca prezenta ei sa fie cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri.

Pretul include : Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, ghid de turism atestat, 3 nopti de cazare + mic dejun + cina la Hotel / Pensiune in Hunedoara, Oradea, Baia Mare.

Pretul nu include : cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice ( Cetatea Oradea - 5 lei/adult, 3 lei/copil, elev;  Muzeul de Mineralogie Baia Mare - 8 lei/adult, 6 lei/pensionar, 4 lei/ elev, student ; Salina Turda – 30 Lei / adult, 15 Lei / copi; etc.)

Avans minim la inscriere 250 lei / pers, diferenta cel tarziu cu o saptamana inainte de plecare.

Modalitati de plata : cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la caseriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 250 lei/ pers.

Tarife copii :

Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet ( 490 lei ) beneficiaza de loc in autocar

Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (640 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim : 45 persoane .

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

  • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

  • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

  • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

  • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

  • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

  • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

  • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;

  • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top