DESCOPERA TRANSILVANIA !!! CULTURA SI PATRIMONIU UNESCO CETATI BISERICI FORTIFICATE 03.11.2018

DESCOPERA TRANSILVANIA !!! CULTURA SI PATRIMONIU UNESCO CETATI BISERICI FORTIFICATE 03.11.2018

  • Cod oferta: CIS0311
  • Disponibilitate: ACTIVA

340,00 Lei / Pers

14 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


DESCOPERA TRANSILVANIA !!! – CULTURA si PATRIMONIU UNESCO 

CETATI SI BISERICI FORTIFICATE

PERIOADA : 03.11.2018 – 04.11.2018 (SAMBATA - DUMINICA) 

PRET : 340 LEI / PERS de persoana

PLECARI DIN BUCURESTI, PITESTI, RM VALCEA

Transbordare:

Rm Valcea – Bucuresti = 30 lei / pers (plecare ora 03:00 Rm Valcea – Autogara 1 Mai Antares),

Pitesti – Bucuresti = 20 lei / pers (plecare ora 04:00 Pitesti – Petrom Podul Viilor).

Ziua 1 Plecare ora 06:00 din Bucuresti ( Piata Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei ). Se viziteaza :

Biserica Fortificata Harman : Atestata documentar in anul 1240 (la 15 ani dupa alungarea teutonilor), localitatea din Tara Barsei, se afla la numai 10 km est de Brasov si este cunoscuta datorita Bisericii evanghelice fortificate Harman, ce poarta hramul Sf. Nicolae. Desi conceputa inital ca o cladire bazilicala cu trei nave, prin secolul al XV-lea sufera transformari in stil gotic, iar cetatea din jurul bisericii s-a construit ulterior, de-alungul mai multor secole, pana prin secolul al XVII-lea.

Biserica Fortificata Saschiz : Biserica evanghelica fortificata din Saschiz a fost construita in secolul al XIII-lea si face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pe locul unde alta data se afla o bazilica romanica, s-a ridicat in 1493 o mare biserica fortificata in onoarea regelui Stefan I al Ungariei. Biserica masiva, construita din piatra de cariera, in stil gotic, este de tip sala, intarita cu 22 de contraforturi. Sala este foarte lata si lunga, iar corul este inchis pe trei laturi. In 1496 a fost terminat corul bisericii, iar in 1525 toate lucrarile au fost terminate.

Biserica Fortificata Biertan : Face parte din Patrimoniul UNESCO. Pe o colina, in centrul Biertanului, se afla una dintre cele mai impunatoare si bine fortificate cetati Taranesti din Transilvania. Este una din cele mai frumoase biserici fortificate, ziduri de protecTie si turnuri semeTe. A fost construita intre 1493-1522 in stil gotic tarziu cu elemente renascentiste.

Biserica Fortificata Valea Viilor : Pe locul actualei biserici a existat mai intai o bazilica romanica, urme ale acesteia fiind descoperite chiar sub podeaua sacristiei. Bazilica a fost ridicata probabil in secolul XIII odata cu intemeierea localitaTii. La intrarea in curtea bisericii se afla un mic muzeu al culturii sasesti unde puteTi admira costume tradiTionale sasesti, fotografii si alte obiecte donate de membrii comunitaTii din Valea Viilor. Biserica se afla pe lista monumentelor protejate - UNESCO.

Cazare Hotel / Pensiune in Sebes

Ziua 2 :

Mic dejun . Dupa micul dejun vizitam Biserica Fortificata Calnic aflata pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO. Este o cetate destul de mare, dat fiind ca a servit si ca resedinTa nobiliara gravilor (baronilor) de Calnic. 

Ne indreptam spre Sibiu, fosta Capitala Culturala in 2007, unul din cele mai frumoase orase din Romania, pentru un tur pietonal : Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de picturi, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund, Podul Minciunilor (sec XIX).

Cetatea Fagaras are o istorie de peste 600 de ani si a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de aparare, dar si inchisoare. Acum este muzeu si merita vizitata. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper. Cetatea era aproape necunoscuta in urma cu cativa ani. S-au facut insa investitii si o promovare susTinuta, iar in 2016, numarul turistilor care i-au trecut pragul a depasit 130.000. A fost inclusa de renumitul site de turism Hopper intr-un al celor mai frumoase castele din lume, fapt care a adus la Fagaras si mulTi turisti straini. Cetatea are 66 de incaperi, intinse pe cinci niveluri. Turistii pot admira arhitectura cetaTii, dar pot vedea si temutele obiecte sau camerele de tortura.

Pretul include: Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; Cazare 1 noapte Hotel / Pensiune + mic dejun, Ghid atestat turistic.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice ( Biserica Fortificata Harman 10 lei / pers, Biserica Fortificata Saschiz 6 lei / pers  Biserica Fortificata Biertan 10 lei / pers, Biserica Fortificata Valea Viilor 5 lei / pers, Biserica Fortificata Calnic 5 lei / pers , Cetatea Fagaras 10 lei / pers)

Supliment single 100 lei / pers

Avans minim la inscriere :150 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top