EVADARE IN NATURA – SINAIA  - TOAMNA PE POTECA REGALA si  POIANA STANII 21.10.2018

EVADARE IN NATURA – SINAIA  - TOAMNA PE POTECA REGALA si  POIANA STANII 21.10.2018

  • Cod oferta: CIS2110
  • Disponibilitate: ACTIVA

70,00 Lei / pers

31 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EVADARE IN NATURA – SINAIA  - TOAMNA PE POTECA REGALA si  POIANA STANII 

Data: 21.10.2018 ( duminica) , Pret: 70 lei / pers

Plecare ora 06:30 din Bucuresti ( PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI ) – Ploiesti – Sinaia – Poiana Stanei – Sinaia - Ploiesti – Bucuresti.

Traseu: Sinaia – Blv. Ferdinand – Aleea Pelesului – Pelisor –Poteca Reginei – Poiana Stanii – Sinaia. Durata: 2 h – 2h 30 pe timp de iarna. Marcaj: banda albastra. Dificultate redusa.

OBLIGATORIU - echipament drumetie montana de sezon - incaltaminte pentru drumetie, haine de drumetie, rucsac, apa, sandwich.

Traseu : Plecare din  Sinaia din zona parcului Dimitrie Ghica - trecem de Monumentul Eroilor din Sinaia – continuam pe poteca ce duce spre Manastirea Sinaia – trecem pe langa Castelul Peles si Pelisor  (in stanga este drumul spre telegondola din Sinaia si desigur Cota 1400. Privelistea este deosebita deoarece din zona Castelului Peles se pot vedea si Muntii Piatra Arsa precum si Coltii lui Nica si Piciorul/Pintenul Pietrei arse) - trecem de Turnul din zona Furnica - ajungem la Cabana Schiori - trecem pe langa Popasul Haiducilor – continuam pe o poteca prin padure – vedem o mica cascada amenajata pentru curgerea Pelesului - ne plimbam in frumoasa zona a Cheilor Pelesului – destinatia finala: Poiana Stanii. Urcam pe Stanca cu Clopotei de unde putem admira Poiana Stanii, Jepii Mici, Valea Jepilor si Jepii Mari precum si Muntii Caraiman cu Crucea Caraiman , iar in dreapta in departare abia se zaresc Muntii Postavarul si Muntii Piatra Mare.

Poiana Stanii Regale face parte din ceea ce se numea Domeniul Regal, adica teritorii detinute de statul Roman, date in administrarea Casei Regale. Prin exploatarea echilibrata a acestor domenii, Casa Regala a Romaniei se autofinanta, fara a greva bugetul tarii cu propriile cheltuieli, principiu care se aplica si astazi atunci cand vorbim despre monarhiile europene. In Poiana Stanii Regale existau grajduri, o cireada de 60-70 de vaci selecţionate, de rasa nemtească, locuintele angajaţilor o cabana mica in stil austriac si o bisericuta maramuresana din lemn adusa de Carol II, stramutata la Tekirghiol (unde se afla si astazi). Poiana era destinatia favorita a plimbarilor, pe jos sau calare, a membrilor. Casei Regale, un loc retras de odihna, liniste si meditatie, dar functiona si pentru protocol, caz in care distinsii invitati luau contact direct, in cadrul unor serbari campenesti Romanesti, cu traditiile, obiceiurile, oamenii locului, dar şi cu mancarurile specifice (aşa cum s-a intamplat de pilda la aniversarea din anul 1933, a 50 de ani de la ridicarea Castelului Peles.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuieli personale.

Avans minim la inscriere : 40 lei / pers. Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top