Excursie 1 zi BULGARIA - IVANOVO - CETATEA CERVEN - SVISTOV 14.07.2018

Excursie 1 zi BULGARIA - IVANOVO - CETATEA CERVEN - SVISTOV 14.07.2018

  • Cod oferta: CIS321
  • Disponibilitate: ACTIVA

85,00 Lei / Pers

2 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi Bulgaria - RUSE - IVANOVO - CETATEA CERVEN - SVISTOV

Data : 14.07.2018 (sambata),  Pret : 85 lei / pers

Plecare ora 07:00 din Bucuresti ( PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI ) pe traseul Giurgiu - Ruse. Program vizite:

1. Ruse - este orasul Dunarean supranumit in secolele 19-20 si “Mica Viena” – datorita constructiilor realizate in stil baroc si rococo. Ne bucuram de o plimbare pietonala prin centrul vechi, ridicat in jurul Muzeului de Istorie si pe strada principala Aleksandrovska, denumita dupa Alexander I Batenberg, primul conducator al Bulgariei Independente, supranumita si Champ Elysses - ul orasului. Vizitam Biserica Sfanta Treime (dateaza din 1632, din timpul ocupatiei otomane, construita atunci cand lacasurile crestine de cult nu trebuiau sa depaseasca inaltimea unui “calaret calare”) si Turnul cu Ceas (obiectiv turistic foarte popular, situat in piata de langa strada Alexandrova, odinioara servind drept punct de control pentru ofiterii armatei).

2. Ivanovo - Bisericile sapate in stanca de la Ivanovo sunt mai multe biserici, capele si manastiri rupestre monolitice sapate in stanca si total diferite de alte complexe monastice din Bulgaria, aflate in apropierea satului Ivanovo, 20 km sud de Ruse, pe malurile stancoase ale raului Rusenski Lom, la 32 m deasupra raului. Complexul este remarcat pentru frescele sale medievale bine pastrate. In anul 1979, valorosul monument a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO

3. Cetatea Cerven - (Drumetie - aproximativ 2 ore) a fost una dintre cele mai importante centre economice culturale si militate bulgare intre secolele al XII lea si al XIV lea. A fost ridicata pe locul unei vechi cetatii abandonate, de origine bizantina. In secolul al XIV lea atinge gradul maxim de evolutie, iar declinul a inceput in secolul al XIV-lea cand a fost cucerita de catre turci. Cum majoritatea asezarilor fortificate sunt construite strategic, Cerven este asezat pe un deal stancos. Pentru a ajunge efectiv in orasul medieval Cerven se urca peste 200 de trepte, exista bari de sustinere si portiuni in care se poate poposi pt odihna . Pe langa ruine descoperim numeroase harti si imagini ce ilustreaza vechiul oras si ce obiective existau inainte pe locul zidurilor din prezent.

4. Svistov - este un oras din nordul Bulgariei in Regiunea Veliko Tarnovo, pe malul drept al Dunarii, in dreptul localitații Zimnicea. Vom vizita: centrul orasului cu biserica Sf Treime, Manastirearea Sf Petru si Pavel (ctitoria lui Matei Basarab), Biserica Sf Dimitrie Izvoritorul de Mir (inaltata de Mihai Viteazul, clopotul bisericii si crucea de pe Sfantul Pristol sunt donatia lui Matei Basarab), Biserica Schimbarea la Fata (ridicata cu contributia unor credinciosi instariti de la Nord de Dunare), Manastirearea Adormirea Maicii Domnului si Turnul Ceasului.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat, vizita obiectivele mentionate in program.

Pretul nu include : intrarile la obiectivele turistice alte cheltuieli personale; asigurarea medicala (optionala).

Avans minim la inscriere 45 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim : 45 persoane .

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top