Excursie 1 zi Bulgaria RAZGRAD – CETATEA ABRITUS – SVESHTARI 06.10.2018

Excursie 1 zi Bulgaria RAZGRAD – CETATEA ABRITUS – SVESHTARI 06.10.2018

  • Cod oferta: cis0610
  • Disponibilitate: ACTIVA

90,00 Lei / Pers

16 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 ZI BULGARIA :

BASARABOVO – RAZGRAD – CETATEA ABRITUS – SVESHTARI (Mormantul Tracic al Regelui Dromihete)

DATA: 06.10.2018 (sambata), PRET : 90 LEI / PERS din Bucuresti

Plecare ora 07:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI ). Program vizite:

1. Manastirea rupestra Basarabovo este singura manastire sapata in stanca, inca functionala, din Bulgaria si se afla in valea pitoreasca a raului Lom. De la varsarea Lomului in Dunare, urcand spre Ivanovo, se pot vedea aproximativ 300 de chilii sapate in stanca raului. Urme de fresca se vad pe peretii pesterilor pana in zilele noastre. Biserica din Pestera Sfantului Dimitrie a fost construita in anul 1865, cu mai multe ajutoare primite din Romania. Manastirea actuala consta intr-o bisericuta, zidita in Pestera Sfantului Cuvios Dimitrie (a fost refacuta in anul 1937, se afla in stare buna si este deosebit de frumoasa, in anul 1978 a fost declarata Monument al culturii de insemnatate deosebita) si Biserica noua tarnosita la 18 septembrie 2016.

2. Cetatea Abritus - Vechiul oras Abritus se afla la doar un kilometru de orasul Razgrad. Este o veche asezare militara romana, situata in nord-estul Bulgariei. Pe vremuri fusese una dintre cele mai puternice fortarete din Moesia Inferioara. Fortareata Abritus a fost ridicata pe 14 hectare, zidurile de 3 metri grosime, inalte de 12 metri, cu patru porti de intrare. Ansamblul este compus dintr-un mic muzeu, in care sunt adapostite obiectele gasite in urma sapaturilor arheologice. In afara muzeului se afla lapidariumul si cuprinde atat elemente arhitecturale decorative, dar si pietre funerare, inscriptii, altare votive descoperite intre zidurile cetatii. Centrul multimedia este un muzeu interactiv cu peste 10 sali amenajate pe doua etaje unde se regasesc macheta orasului, semne efectuate cu degetele unei maini reprezentand negocierea preturilor, zodiacul si semnificatiile lui, vesminte romane de nobili.

3. Tur pietonal si vizita Razgrad (este un oras in nord - estul Bulgariei). Orasul este cunoscut pentru Turnul ceas, prin Buiserica Sfantul Nicoale, moscheea Ibrahim Pasa - se spune ca este cea mai mare din Balcani - Numele orasului a fost dat unui varf de munte din Insulele Shetland de Sud.

4. Mormantul tracic de la Svestari al Regelui Dromihete a fost descoperit in apropiere de localitatea Svestari, provincia Razgrad, in 1982. Mormantul are un decor arhitectural unic, cu cariatide pictate policrom, jumatate om, jumatate planta si picturi murale. Cele 10 femei sculptate in pereţii camerei centrale si decoratia boltei sunt singurele exemple de acest fel descoperite pana acum pe taramurile tracice. Mormantul tracic de la Svestari este un monument extrem de rar si bine conservat pentru arhitectura constructiilor sepulcrale. Unicitatea monumentului este data si de specificul artei locale, inspirat din elenism.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice mentionate in program (6 leva / pers Cetatea Abritus, 14 leva / pers Svestari), alte cheltuieli personale, asigurarea medicala (optionala).

Avans minim la inscriere 50 lei/ pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Nota : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top