Excursie 1 zi Cetatea RUPEA si BISERICILE FORTIFICATE DARJIU - CATA - HOMOROD 17.11.2018

Excursie 1 zi Cetatea RUPEA si BISERICILE FORTIFICATE DARJIU - CATA - HOMOROD 17.11.2018

  • Cod oferta: CIS1711
  • Disponibilitate: ACTIVA

110,00 Lei / pers

4 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi CETATEA RUPEA si BISERICILE FORTIFICATE

DARJIU - CATA - HOMOROD

Data: 17.11.2018 (sambata), Pret: 110 lei / pers

Plecare ora 06:00 din Bucuresti ( Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei). Program

Vizite :

  1. Biserica Fortificata Darjiu  este declarata in 1999 monument UNESCO si reprezinta una dintre cele mai importante biserici fortificate secuiesti, si apare in mai toate referintele despre aceste obiective din Transilvania. Datoreaza aceasta mai ales picturilor murale (in mare parte distruse) din interiorul bisercii dar si arhitecturii fortificatiilor ce o inconjoara. Biserica fortificata Darjiu este numita de catre localnici si ”Cetatea Slaninilor”, biserica fortificata construita in mai multe etape incepand cu secolul XIII este ”sufletul” comunitatii ce o slujeste. La vremuri de restriste (si nu numai) localnicii si-au adapostit in ”cetate” avutiile fiind pastrat si astazi obiceiul de a depozita slanina si carnea afumata in incaperile racoroase ale camerelor de provizii. O data pe saptamana acestea sunt deschise pentru ca fiecare sa-si aduca “proviziile” sau sa ia ce are de trebuinta. Initial construita in stil romanic (secolele XIV-XV), aceasta a fost transformata ulterior in stil gotic.
  2. Biserica Fortificata Cata Construita între secolele XIII si XIV, biserica este de origine romanica, de plan bazilical. Intreg ansamblul este format dintr-o biserica, trei turnuri si incinta fortificata. Dintre cele trei turnuri ale bisericii, doar doua pot fi vizitate astazi de turisti. Unul dintre turnuri poarta numele de Turnul Slaninei. Interiorul este întunecos, dar privelistea pe care o vedem din turnuri este deosebita, astfel ca se poate vedea tot satul si împrejurimile.
    Biserica poarta hramul Sfântului Nicolae. La sfarsitul secolului al XIX-lea s-a prabusit turnul de vest peste acoperisul navei centrale, acesta  nemaifiind reconstruit. În interiorul bisericii se gaseste mobilier care dateaza din secolul al XIX-lea, iar altarul este folosit chiar si în zilele noastre.
  3. Biserica Fortificata Homorod  este una dintre bisericile medievale fortificate ale Romaniei. Numele Hamerodia apare pe la anul 1400, intr-un registru de impozit ecleziastic din Rupea, deci foarte tarziu, ceea ce se explica prin faptul ca, dupa traditie, asezarea s-a aflat initial pe o colina in estul comunei actuale, numita - dupa biserica sa inchinata Sfantului Apostol Petru - Petersdorf.
  4. Cetatea Rupea  este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei. Numele de Kuholom provine de la roca pe care a fost ridicata, bazaltul. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificatie dar si refugiu pentru populatia ce locuia dealurile si valea din imprejurimi, asezarea ei fiind strategica la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca prin pasurile sud-estice. Avand forma unei spirale ascendente, Cetatea Rupea este asezata pe 3 nivele: Cetatea de sus, Cetatea de mijloc si Cetatea de Jos. Astazi, turistii pot admira toate frumusetile de alta data ale Cetatii Rupea in cele 3 sectiuni ale cetatii. Cele 4 turnuri (Turnul Portii, Turnul Slaninii, Turnul Slujitorilor si Turnul Cercetasilor) fiecare cu rolul sau de aparare sau de suraveghere, de depozitare sau de locuire, sunt principalele atractii. Turnul Cercetasilor este cel mai inalt dintre acestea si cel din care vizitatorii pot admira panorama regiunii.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; ghid de turism atestat.

Pretul nu include:  cheltuieli personale, taxe de intrare la obiective (Cetatea Rupea 8 lei adulti, 4 lei copii, Bisericile Fortificate ).

Avans minim la inscriere : 60 lei / pers. Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare. 

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top