Excursie 1 zi CETATI si BISERICI FORTIFICATE - FELDIOARA CISNADIE CISNADIOARA 22.09.2018

Excursie 1 zi CETATI si BISERICI FORTIFICATE - FELDIOARA CISNADIE CISNADIOARA 22.09.2018

  • Cod oferta: CIS2209
  • Disponibilitate: ACTIVA

110,00 Lei / pers

4 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


DESCOPERA ROMANIA : CULTURA SI PATRIMONIU !

EXCURSIE 1 zi : CETATI SI BISERICI FORTIFICATE : FELDIOADA - CISNADIE - CISNADIOARA

Data : 22.09.2018 ( sambata ),  Pret : 110 lei / pers

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII Aleea Dealul Mitropoliei). Program :

Traseu : Bucuresti – Brasov – Cisnadie – Rm Valcea – Bucuresti . Vizita :

Cetatea Feldioara : a fost construita in secolul al XIII-lea, fiind cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania - Tara Barsei. Cetatea este monument istoric fiind atestata documentar de la 1225. Construita pe o stanca calcaroasa inalta de 150 metri, cetatea a fost extinsa dupa aceea cu ajutorul sasilor din Rasnov, Cristian si Vulcan. Cetatea a fost distrusa in 1430 de turci precum si de Vlad Tepes in campania din 1457, locuitorii refacand - o in acelasi an.

 

Cisnadia este un orasel sasesc, la poalele muntilor Cindrel, intemeiat cu opt secole in urma, dar care isi pastreaza atât de bine aspectul pitoresc. In Evul Mediu, Cisnadia, cunoscuta pe atunci sub numele german Heltau, era faimoasa datorita atelierelor de fabricat seceri si coase, dar mai ales pentru cele de prelucrare a postavului. Acest lucru a stârnit invidia chiar si a celor mai priceputi mestesugari din Sibiu care cautau mereu metode de asuprire a cisnadienilor. In secolele XVIII-XX aceste ateliere s-au transformat in manufacturi si fabrici, in perioada comunista Cisnadia fiind cunoscuta ca un adevarat centru al industriei textile. Covoarele din lâna fabricate aici erau vândute in lumea intreaga. Astazi, oraselul este mai degraba unul turistic ce atrage prin peisajul incântator si prin coloritul vesel al cladirilor. Vizitam Muzeul Industriei Textile . Aici regasim diverse obiecte de uz mestesugaresc intr-o ordine cronologica ce ne poarta din cele mai vechi timpuri ale existentei Cisnadiei si pâna la inceputul secolului XXI când la Cisnadie inca mai functiona vestita fabrica de covoare.

 

Biserica Fortificata Cisnadie : De-a lungul timpului, biserica fortificata, inima localitatii, a fost construita si modificata in mai multe etape: sec. XII-XIII o basilica in stil romanic, apoi sec XV-XVI elementele gotice, fiind ulterior inaltata si modificata. Biserica a suferit transformari impuse mai ales de atacurile turcilor si tatarilor. Se spune ca la Cisnadie a fost cel mai complex sistem de aparare a unei cetati taranesti. Mult timp, in biserica-cetate s-a pastrat cunoscutul “Tezaur de la Cisnadie”. Acesta a fost insa mutat in 1915 la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde se afla si astazi.

 

Biserica Fortificata Cisnadioara : O vizita in imprejurimile Sibiului nu poate fi completa fara cetatea Cisnadioara, un loc care te incarca de energii pozitive si de multa liniste. ACCESUL la Biserica Fortificata Cisnadioara se face pe carare pietruita, cu trepte, pana in deal, la poarta bisericii. Biserica Fortificata din Cisnadioara se prezinta ca o bazilica scurta cu trei nave, inconjurata de fortificatii. Acest monument este unul din cele mai vechi monumente romanice din Transilvania, fiind construita in totalitate din piatra intre anii 1162 si 1223. Biserica este goala in interior si este renumita pentru acustica sa grozava, fiind locul perfect pentru concerte, inregistrari si spectacole care au loc frecvent aici.

Pretul include: transport autocar clasificat intern si international, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice din program (Cetatea Ferdioara 15 lei/ adult, 5 lei/ elev, student, 10 lei/ pensionar, Biserica Fortificata Cisnadie 7 lei/ adult, 4 lei/ elev,student, pensioner, Biserica Fortificata Cisnadioara 7 lei/ adult, 4 lei/ elev,student, pensioner, Muzeul Industriei Textile 5 lei/ adult, 2.5 lei/ elev, student, pensionar ).

Avans minim la inscriere 60 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim : 45 persoane.

NOTA : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top