Excursie 1 zi CONACUL BALCESCU, MUZEUL GOLESTI si MANASTIREA TRIVALE 04.11.2018

Excursie 1 zi CONACUL BALCESCU, MUZEUL GOLESTI si MANASTIREA TRIVALE 04.11.2018

  • Cod oferta: CIS0411
  • Disponibilitate: ACTIVA

70,00 Lei / pers

6 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 zi CONACUL BALCESCU, MUZEUL GOLESTI si MANASTIREA TRIVALE

Data : 04.11.2018 ( DUMINICA ),  Pret : 70 lei / pers

Program : Plecare ora 07:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII Aleea Dealul Mitropoliei ) . Vom vizita : 

Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti - Arges este al treilea muzeu ca reprezentare si importanta nationala, intaiul dedicat ocupatiilor poporului roman si  este un muzeu in aer liber unic in Romania.  Ratiunea organizarii acestui muzeu la Golesti deriva din importanta viticulturii si pomiculturii pe teritoriul judetului Arges, fructele si strugurii fiind folositi ca hrana din cele mai vechi timpuri. Muzeul a fost infiintat in 7 iunie 1939 de catre Regele Carol al II-lea sub numele de Muzeul Dinicu Golescu si s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expozitii de baza care reflecta atat istoria familiei cat si istoria culturii si civilizatiei traditionale argesene. 

Conacul Nicolae Balcescu Piatra de temelie a Conacului Balcescu a fost pusa in 1828 de catre Iancu Balcescu si Zinca (mama lui Nicolae Balcescu). Ulterior Conacul trece prin mai multe transformari pana la infatisarea de astazi. Astazi in interioarele Conacului Balcestilor este organizata expozitia de baza, structurata pe doua componente: primele patru sali zugravesc atmosfera boema din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, urmatoarele patru, prin panouri si vitrine oglindesc marturii despre memoria lui Nicolae Balcescu.

Biserica din Gâltofani Asezat la limita sud-vestica a mosiei Balcestilor, satul Galtofani (in traducere „om cu gatul gros”) a ascuns intre dealuri o frumoasa comoara. Satul infiintat pe la sfarsitul secolului al–XVIII-lea, a fost impartit la acea vreme intre familiile Rudeanu si Balcescu. Deodata cu aceasta impartire a fost construita si o bisericuta din lemn de stejar cunoscuta sub numele de „Biserica din Gâltofani”, sau „Biserica de pe mosia Balcestilor”. 

Manastirea Trivale Situata in Parcul Trivale din orasul Pitesti, Manastirea Trivale este un lacas bisericesc, ce indeamna la liniste si rugaciune pe toti credinciosii care vin aici. Despre Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, adapostita in Manastirea Trivale din municipiul Pitesti se spune a fost gasita, cu multi ani in urma, prin anul 1930, in podul bisericii de preotul paroh Dumitru Georgian. In istoricul icoanei se precizeaza ca preotului i-a aparut in vis chiar Maica Domnului si l-a indrumat unde sa gaseasca icoana. Se spune ca numeroase probleme de sanatate fizica si tulburari sufletesti: cosmaruri, pierderi materiale si-au gasit alinarea prin rugaciunile rostite in fata icoanei de la Manastirea Trivale si Pitesti.

Pretul include: transport autocar clasificat intern si international, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: alte cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice din program (Conacul Nicolae Balcescu 5 lei/ pers, Muzeul Golesti 7 lei/ adult, 2 lei/ elev,student).

Avans minim la inscriere 40 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim : 45 persoane.

NOTA : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top