EXCURSIE 1 ZI FABRICA DE GLOBULETE 08.12.2019

EXCURSIE 1 ZI FABRICA DE GLOBULETE 08.12.2019

 • Cod oferta: CIS081219
 • Disponibilitate: ACTIVA

100,00 Lei / pers


Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 ZI FABRICA DE GLOBULETE – MAUSOLEUL MATEIAS

DATA : 08.12.2019 (DUMINICA)

PRET : 100 LEI / PERS

 

Program: Plecare ora 06:30 din Bucuresti (Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei). Vom vizita:

 • Muzeului Viticulturii si Pomiculturii Golesti a fost infiintat in anul 1939 de catre regele Carol al II-lea sub numele Muzeul Dinicu Golescu. Acest muzeu a fost organizat datorita importantei pe care viticultura si pomicultura o au pe teritoriul judetului Arges. Muzeul in aer liber cuprinde doua mari sectoare, anume partea ce infatiseaza civilizatia taraneasca din principalele zone pomicole si viticole ale tarii- care se constituie sub forma unui sat cu peste 35 de gospodarii, si sectorul specializat care prezinta prin obiecte autentice istoria viticulturii si pomiculturii din Romania. De asemenea, in cadrul muzeului se afla Conacul  Golestilor, cladit in anul 1640 de catre marele vornic Stroe Leurdeanu. In anul 1646, boierul Stroe zideste si biserica aflata vis-a-vis de intrarea in complexul muzeal. In interiorul bisericii intalnim o catapeteasma originala, icoane de patrimoniu, dar si morminte ale membrilor familiei Golesti. 
 • Fabrica de Globulete din Curtea de Arges, unde vom vedea arta realizarii globuletelor ce ne incanta an de an in perioada sarbatorilor de iarna. Aici, mesterii sticlari si decoratori lucreaza in fiecare an milioane de globulete care ajung in casele noastre. Podoabele de pom care prind viata la noi in tara sunt cu atat mai pretioase cu cat ele sunt lucrate manual. Va propunem sa asistati la intreg procesul de fabricatie al globuletelor de Craciun. Drumul unui globulet din fabrica lui Mos Craciun si pana in bradutul unui copil cuminte este extrem de anevoios. Pe scurt, veti vedea cum dintr-o simpla teava de sticla, maestrii suflatori incalzesc si sulfa pret de cateva secunde pentru a da forma ornamentelor. Faza urmatoare este la pictat, unde alte maini pricepute redau ultimele detalii, care in final dau viata globurilor.
 • Manastirea Curtea de Arges este un important loc de pelerinaj in Romania. Aceasta a fost ctitorita intre anii 1512-1517 de catre Sf. Voievod Neagoe Basarab. Istoria sa indelungata, problemele prin care a trecut de-a lungul timpului la care se adauga si arhitectura deosebita atrag turisti din toate colturile tarii. Manastirea Curtea de Arges reprezinta un simbol al credintei ortodoxe si al jertfei poporului roman. Aceasta a fost sfintita in anul 1517, pe data de 15 august si are hramul Adormirea Maicii Domnului.
 • Mausoleul de la Mateias a fost ridicat in amintirea ostasilor din  zona Campulung Muscel – Bran cazuti in Primul Razboi Mondial, opunandu-se trupelor germane. Peretii si tavanul mausoleului sunt impodobiti cu mozaicuri frumoase si prezinta atat scene de razboi cat si portrete ale unor mari personalitati din istoria Romaniei: Mircea cel Batran, Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat

Pretul nu include: cheltuielile personale, intrarea la Fabrica de Globulete ( 10 lei / pers – se achita obligatoriu la intrarea in fabrica; optional - achizitionare Globulet personalizat - 12 lei / pers; Fotografie in scaunul lui Mos Craciun – 10 lei / pers ) intrarile la obiectivele turistice (Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti - 7 lei / adult, 2 lei / elev, student, pensionar,soldat; Masoleul Mateias 6 lei / adult, 3 lei / elev, pensionar).

Plata integrala la efectuarea rezervarii. Modalitati de plata: cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la casieriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Grup minim: 45 persoane

Tarife copii:

Copiii pana la 5 ani achita 65% din tarif ( 65 lei)

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (85 lei)

Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.

NOTA:

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top