Excursie 1 zi FABRICA de GLOBULETE, BARAJUL VIDRARU, CASA NOROCEA 25.11.2018

Excursie 1 zi FABRICA de GLOBULETE, BARAJUL VIDRARU, CASA NOROCEA 25.11.2018

  • Cod oferta: cis2511
  • Disponibilitate: ACTIVA

100,00Lei / pers


Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 ZI FABRICA DE GLOBULETE, BARAJUL VIDRARU, MANASTIREA CURTEA DE ARGES

DATE DE PLECARE :

25.11.2018 (DUMINICA), 08.12.2018 (SAMBATA)

09.12.2018 (DUMINICA), 15.12.2018 (SAMBATA), 16.12.2018 (DUMINICA)

PRET : 100 LEI / PERS

Plecare ora 07:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI).

Program :

  1. Lacul si Barajul VIDRARU (ATENTIE !!! SE VIZITEAZA DOAR IN CONDITII METEO SI DE DRUM FAVORABILE) : In momentul inaugurarii, Barajul Vidraru era al cincilea din Europa si al noualea din lume. Dupa cum spun specialistii, este un baraj cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,6 metri si o lungime de coronament de 307 metri. Noaptea, conturul este luminat electric, astfel ca se poate observa din avion. Lacul de acumulare Vidraru are 465 milioane metri cubi de apa, are o lungime de 10,3 kilometri si o latime maxima de 2,2 kilometri (in zona Valea Lupului – Calugarita), o suprafata totala de 870 de hectare si adancimea maxima de 155 metri.
  2. Biserica Domneasca Curtea de Arges fost clasificata ca cel mai important monument de arta si arhitectura medievala romaneasca Este o biserica pur bizantina in stilul Renasterii paleologe. Pentru ca Renasterea nu a aparut in Italia, cum se spune, ci in Constantinopol. Dar Renasterea constantinopoletana incepe la 1328 cu Manastirea Chora, iar aici la Curtea de Arges este deja in plina maturitate. Pictura Bisericii Domnesti s-a facut undeva intre 1360 si 1369. Este desavarsita aceasta pictura, este o pictura renascentista autentica si cu scene unicat.
  3. Manastirea Curtea de Arges - este un important loc de pelerinaj in Romania. Aceasta a fost ctitorita intre anii 1512-1517 de catre Sf. Voievod Neagoe Basarab. Istoria sa indelungata, problemele prin care a trecut de-a lungul timpului si arhitectura deosebita atrag turisti din toate colturile tarii. Manastirea Curtea de Arges reprezinta un simbol al credintei ortodoxe si al jertfei poporului roman. Aceasta a fost sfintita in anul 1517, pe data de 15 august si are hramul Adormirea Maicii Domnului.
  4. Casa Norocea : una dintre cele mai frumoase case-monument istoric ale orasului Curtea de Arges, aparent obisnuita. Ca si arhitectura, ea este o combinatie dintre cula gorjeana  si casa traditionala de munte din zona argesului. Casa Norocea devine din anul 1969 secție de etnografie si arte populare. Vizita acesteia este o incursiune in lumea sacra si plina de simboluri ale satului argesean, atat de bine redata in casa lui Dumitru Norocea.Tot aici, vom descoperi o serie de obiecte care alcatuiesc inventarul de ocupatii si indeletniciri cotidiene ale taranului argesean.
  5. Fantana Mesterului Manole : In apropierea manastirii se afla fantana mesterului Manole, constructorul legendar al manastirii, eroul mai multor balade populare. In locul unde s-a prabusit mesterul Manole a aparut un izvor, fantana mesterului Manole. Se spune ca sunt zile in care de la Fantana lui Manole se vede cum un abur alb stralucitor se urca spre fostul spital al manastirii.
  6. Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges - Fabrica de globuri a lui Mos Craciun nu este in Laponia ea este la Curtea de Arges. Aici mesterii sticlari si decoratori lucreaza in fiecare an milioane de globulete care ajung in casele noastre. Podoabele de pom care prind viata la noi in tara, sunt cu atat mai pretioase cu cat ele sunt lucrate manual. Va propunem sa asistati la intreg procesul de fabricatie al globuletelor de Craciun. Drumul unui globulet din fabrica lui Mos Craciun si pana in bradutul unui copil cuminte este extrem de anevoios. Pe scurt, veti vedea cum dintr-o simpla teava de sticla, maestrii suflatori incalzesc si sulfa pret de cateva secunde pentru a da forma ornamentelor. Faza urmatoare este la pictat, unde alte maini pricepute redau ultimele detalii, care in final dau viata globurilor.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat, Intrarea la fabrica de globulete.

Pretul nu include: cheltuielile personale, intrarile la obiectivele turistice (Casa Norocea 5 lei/pers), glob personalizat 12 lei/ buc, studio foto 10 lei/ fotografie

Avans minim la inscriere 50 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim: 45 persoane

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top