EXCURSIE 1 ZI ISTORIE SI CULTURA IN JURUL BUCURESTIULUI 16.06.2019

EXCURSIE 1 ZI ISTORIE SI CULTURA IN JURUL BUCURESTIULUI 16.06.2019

 • Cod oferta: CIS160619
 • Disponibilitate: ACTIVA

65,00 Lei / pers


Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 ZI

ISTORIE SI CULTURA IN JURUL BUCURESTIULUI

DATA : 16.06.2019 (DUMINICA)

 PRET : 65  LEI / PERS

Program : Plecare ora 07:30 din Bucuresti (Aleea Dealul Mitropoliei)

Vom Vizita :

 • Palatul Brancovenesc Potlogi- Un palat vechi de 300 de ani, ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu, dupa un veac de ruina si uitare, isi deschide portile pentru public. Este primul palat ctitorit de domnitorul Constantin Brancoveanu, la 1698, spre a fi lasat mostenire primului sau fiu. Locul ales este unul  strategic, aflat la intretaierea drumurilor, intre cele doua capitale ale Tarii Romanesti, Bucuresti si Targoviste. Cu o suprafata construita de 3.400 de metri patrati si o curte de 23.000 de metri patrati, ansamblul cuprinde: curtea, gradina, palatul, biserica, zidul curtii si fragmente din casa veche.
 • Palatul Mogosoaia este unul dintre cele mai frumoase si romantice palate din Romania si este situat in localitatea Mogosoaia .Complexul contine cladirea propriu-zisa, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucataria), casa de oaspeti, ghetaria si cavoul familiei Bibescu, precum si biserica „Sfantul Gheorghe" aflata langa zidurile curtii. Palatul poarta numele vaduvei boierului Mogos care detinea pamantul pe care a fost construit. Palatul Mogosoaia a fost in posesia familiei Brancoveanu timp de aproximativ 120 de ani, trecand apoi in proprietatea familiei Bibescu. Constructia Palatului Mogosoaia s-a incheiat in anul 1702 si poarta amprenta stilului arhitectural romanesc renascentist sau stilului brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane, stil utilizat anterior si la un alt palat al domnitorului, construit de acesta la Potlogi. Dupa 1714, cand Constantin Brancoveanu a fost executat la Constantinopol impreuna cu intreaga sa familie, toata averea familiei a fost confiscata de otomani iar palatul a fost transformat in han. Rascumparat de domnitorul Stefan Cantacuzino, el a revenit apoi marelui ban Constantin Brancoveanu, nepotul domnitorului, si a ramas in posesia familiei pana la inceputul secolului al XIX-lea. Martha Bibescu s-a ocupat cu renovarea palatului incepand cu anul 1912, care a fost reinaugurat, dupa multe peripetii, in anul 1927, unele lucrari interioare continuand, insa, pana in 1935. In prezent, Palatul Mogosoaia adaposteste Muzeul de Arta Brancoveneasca si este un important punct de atractie turistica.
 • Muzeul „Conacul Pana Filipescu” - Istoria monumentului este strans legata de familiile Filipescu si Cantacuzino, marele logofat Pana Filipescu unindu-si destinul cu Maria Cantacuzino, fiica lui Constantin Cantacuzino. Este o cladire ridicata in stil traditional, cu multe elemente care apartin stilului brancovenesc. Fata de alte conace si palate din zona, conacul Pana Filipescu a avut norocul de a supravietui vremurilor. O importanta restaurare a cladirii a fost efectuata intre anii 1968 si 1971, sub supravegherea arhitectului Mihai Radulescu.
 • Manastirea Turnu se afla in Targusorul Vechi, Prahova, candva un prosper centru comercial al Tarii Romanesti. Ctitorie a lui Vlad Tepes, manastirea  dateaza din anul 1461 Se spune ca Vlad Tepes a ctitorit aceasta manastire deoarece se caia pentru uciderea lui Vladislav al II-lea, cel care la randul sau ii ucisese pe tatal si fratele domnitorului. .Pisania lasata spre pomenire de catre domnitorul valah este pastrata in muzeul manastirii. Biserica poarta hramurile Sfinti Mihai si Gavriil si Sf Nicolae.
 • Manastirea Snagov - cu Hramurile Intrarea in Biserica a Maicii Domnului , Sf. Voievod Neagoe Basarab si Sf. Antim Ivireanul.Manastirea Snagov a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1408, iar lacasul se numara printre primele ctitorii voievodale muntenesti.Biserica cea Mare a Manastirii Snagov este necropola domneasca, aici aflandu-se mormantul Voievodului Vlad Tepes.

Pretul include: transport autocar clasificat intern si international, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: alte cheltuieli personale, biletele de intrare la obiectivele turistice (Palat Potlogi 10 lei/adult si 5 lei/elevi, studenti, Palat Mogosoaia 5 lei/adult si 3 lei/elevi, studenti, Conacul Pana Filipescu 8 lei/adult si 4 lei/elevi, studenti)

Plata integrala la efectuarea rezervarii. Modalitati de plata : cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la caseriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Grup minim 45 persoane

Tarife copii :

Copii pana la 5 ani achita 65% din tarif (45 lei)

Copii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (55 lei)

Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

 

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top