Excursie 1 zi Manastirea GHIGHIU - Salina SLANIC PRAHOVA – BAIA BACIULUI 06.05.2018

Excursie 1 zi Manastirea GHIGHIU - Salina SLANIC PRAHOVA – BAIA BACIULUI 06.05.2018

  • Cod oferta: cis0605
  • Disponibilitate: ACTIVA

60,00 Lei / pers

8 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi Manastirea GHIGHIU - Salina SLANIC PRAHOVA – Complexul BAIA BACIULUI

Data : 06.05.2018 (duminica), Pret 60 lei / pers

 

     Plecare: ora 07:00 din Bucuresti, Lateral Parc Izvor pe Bd. Libertatii colt cu Splaiul Independentei

     Program :

1. Manastirea Ghighiu - Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii Vlasiei manastirea atrage credinciosi din toata tara. Doua sunt motivele pentru care oamenii vin sa se roage aici: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, si un faimos izvor tamaduitor. La mai putin de cinci kilometri de Ploiesti se afla unul dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Prahova, Manastirea Ghighiu. Vatra monahala situata la Barcanesti este una dintre putinele care au ca hram Izvorul Tamaduirii.

2. Salina Slanic Prahova, cea mai mare salina din Europa. Accesul in Complexul Minier Unirea se face cu microbuze. Temperatura aerului in salina este 13°C fiind constanta tot timpul anului.

3. Complexul Baia Baciului (Lacul Sarat, Grota Miresei, Muntele de Sare, Tiroliana), Muzeul Sarii, Fantana Rece - Sub cetate, Fantana lui Dusman, Fantana Gogon.

- In perimetrul Baii Baciului se afla Muntele de Sare cu lacul Grota Miresei, rezervatie naturala unica in Europa. Formarea aflorimentului denumit Muntele de sare si a Grotei Miresei, din interiorul acestuia, are la origine actiunea omului. Muntele de sare, declarat rezervatie naturala geologica si geomorfologica din 1954, are o suprafata protejata de doua hectare. Grota Miresei (425 mp, 20 m adancime) s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare. Numele de Grota Miresei a aparut dupa 1920, cand, potrivit unei legende, la patru zile dupa nunta, o localnica nefericita s-a sinucis, aruncandu-se din varful Muntelui de sare. Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alaturi de Grota Miresei si Baia Miresei, Lacul Mare (numit si Baia Baciului cu o suprafata de 5.100 mp, adancime maxima 7 m, hipersalinic, cu o concentratie de 300%) si Baia Porcilor (suprafata de 1.460 mp si adancime sub 1 m, continand namol terapeutic).

- Lacul Baia Baciului, cel mai mare din statiune, prezinta diferentieri ale gradului de mineralizare a apei de la suprafata catre adancime, astfel incat de la 2 m catre profunzime, lacul avand 15 m adancime, se ajunge la o mineralizare totala de 108,938 g saruri/l.

- In drum spre Fantana Rece puteti admira padurea de brazi situata in apropierea Minei Unirea.

- Fantana lui Gogon este considerata a fi o fantana de leac, apa sa putand sa curete petele de pe obraz.

- Muzeul de Sare este amenajat in Casa Camarasiei din Slanic Prahova, o cladire monument istoric, care a fost construita la inceputul secolului XVIII. Pe vremuri era resedinta functionarului care se ocupa cu strangerea taxelor pe sare, de la curtea domneasca. In interiorul sau sunt expuse documentele care atesta istoria salinei de la Slanic, unelte si utilaje vechi folosite la extragerea sarii, cristale de sare, flora si fauna din zona. Casa Camarasiei este declarata monument istoric.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; ghid insotitor din partea agentiei.

Pretul nu include: Bilete de intrare la obiectivele turistice (Salina 16 – 20 lei, Muzeul Sarii: aprox .5 lei).

Grup minim: 45 persoane. Avans minim la inscriere 30 lei / pers, diferenta se achita inainte cu o saptamana de plecare.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top