Excursie 1 zi SINCA VECHE - Biserici Fortificate GHIMBAV si HARMAN 30.09.2018

Excursie 1 zi SINCA VECHE - Biserici Fortificate GHIMBAV si HARMAN 30.09.2018

  • Cod oferta: CIS3009
  • Disponibilitate: ACTIVA

80,00 Lei / Pers

16 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi : TEMPLUL DORINTELOR SINCA VECHE - BISERICI FORTIFICATE GHIMBAV SI HARMAN

Data: 30.09.2018 (duminica), Pret: 80 lei / pers din BUCURESTI

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI).

1. Manastirea rupestra Sinca Veche - este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, in cotul format de Muntii Fagaras si Perisani, la 45 de kilometri de Brasov si la 22 de kilometri de Fagaras. La Sinca Veche se vine pentru legendele si misterul lacasului de cult sapat in piatra. Acestui lacas i s-a dus vestea de “Templul Ursitelor”, “Manastirea sapata in piatra sau “Templul de la Sinca Veche”, loc de reculegere, de implinire a dorintelor bune, dar si de oaresce fenomene paranormale – dupa parerea unora. Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat “Templul Alb” din Insula Serpilor.

2. Biserica Fortificata Ghimbav – Biserica fortificata de la Ghimbav este singura biserica fortificata de rit evanghelic din Transilvania, pictata in intregime la interior cu motive florale si mai putin religioase. Culorile folosite pentru interiorul bisericii sunt foarte vii si pline de viata, transmitand o stare de sarbatoare. Biserica si clopotnita sunt construite in jurul anului 1300 ca o bazilica trinavata, cu un cor in zona de est, o sacristie la nord si un turn masiv construit in partea de vest. In sec. al XV-lea se ridica in jurul bisericii un zid de incinta din piatra si caramida si un sant cu apa de jur imprejurul lui. In urma invaziei tucesti din 1658 se reconstruieste biserica fortificata in forma actuala, in momentul respectiv fiind si singura biserica fortificata din sud-estul Transilvaniei.

3. Biserica Fortificata Harman - Puternica cetate taraneasca din Harman, a fost construita in jurul bazilicii mentionate prima data documentar in 1240. Biserica romanica trinavata, dedicata Sfantului Nicolae, pastreaza absida semicirculara si ferestrele originale cu urme de picturi murale vizibile la exterior. Sub influenta arhitecturii gotice de factura cisterciana, in partea superioara a peretilor navei centrale au fost practicate ferestre polilobe, iar borul patrat a fost flancat de capele rectangulare. Capela sudica, astazi lapidariu, pastreaza bolta semicilindrica si ferestrele bifore romanice, in timp ce interiorul capelei de nord, transformata in sacristie si acoperita cu bolta in plasa in jurul anului 1500, se afla mai multe console figurative si piscina pentru obiecte liturgice.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice ( Cetatea Harman adulti 10 lei/ pers, copii 6 -10 ani 5 lei /pers, sub 6 ani gratuit)

Avans minim la inscriere : 50 lei / pers. Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top