Excursie 1 zi VULCANII NOROIOSI, MANASTIREA CIOLANU, BARAJUL SIRIU 08.09.2018

Excursie 1 zi VULCANII NOROIOSI, MANASTIREA CIOLANU, BARAJUL SIRIU 08.09.2018

  • Cod oferta: CIS0809
  • Disponibilitate: ACTIVA

85,00 Lei / pers

29 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi Vulcanii Noroiosi, Tabara de Sculptura de la Magura, Manastirea Ciolanu, Barajul si Lacul SIRIU

Data: 08.09.2018 (SAMBATA), Pret: 85 lei / pers

Plecare la ora 06:30 din Bucuresti (PIATA UNIRII – ALEEA DEALUL MITROPOLIEI). Program Vizite:

Manastirea Ciolanu (un lacas aflat in imediata apropiere de Tabara de sculptura Magura) este cea mai veche asezare monahala din judetul Buzau si este atestata documentar in secolul al XVI-lea. Ctitorita de Doamna Neaga in anul 1590, manastirea poarta numele de Ciolanu de la oasele unor sihastri, descoperite in aceasta zona. Manastirea are doua biserici, aflate la o distanta de 100 metri: Biserica veche cu hramul Sfantul Gheorghe si Biserica noua cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel. In curte manastirii sunt doua fantani cu cupole pictate si un muzeu cu o colectie de icoane, obiecte de cult si vesminte resigioase.

Tabara de Sculptura de la Magura - se afla la 12 km de comuna Berca, fiind unica in Europa. Tabara de la Magura este rodul stradaniilor depuse de autoritatile judetului Buzau si de Uniunea Artistilor Plastici din Romania si a avut, inca de la inceput, o conceptie unitara simbolica. Sufletul, organizatorul si liantul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. In 1970, cand a fost infiintata, urma sa marcheze cele 16 veacuri de atestare documentara a Buzaului. A fost programata ca vreme de 16 ani 16 sculptori, mereu altii, sa vina sa lucreze in poienile Magurii.

Vulcanii Noroiosi - Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha., vulcanii noroiosi sunt localizati in Subcarpatii de Curbura, in localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamint, care antreneza spre suprafata namol si apa.Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5- 6 m inaltime, iar adancimea de la care este aruncata spre suprafata “lava” este mult mai mica. In final acelasi rezultat, adica o suprafata in mare parte arida dar in celasi timp spectaculoasa.

Atelierul de produse traditionale “Pravalia lui Gabioti” – cu profil de preparare a produselor traditionale din carne specifice zonei Plescoi, zona cu traditie in domeniu din cele mai vechi timpuri. Oprire la magazine pentru cumparaturi.

Barajul si Lacul Siriu - Lacul Siriu este unul dintre cele mai frumoase destinatii turistice din judetul Buzau. Situat intr-o zona mirifica, inconjurat de paduri de basm, lacul este strabatut de-a lungul malului de un drum spectaculos, DN10 Buzau-Brasov, ce trece prin doua viaducte, Giurca si Teherau. O calatorie in zona lacului Siriu va ramane o amintire de neuitat.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid turistic atestat.

Pretul nu include: cheltuielile personale, taxele de intrare la obiectivele turistice (Vulcanii Noroiosi aprox 4 lei / adult, 1 leu / copil)

Grup minim: 45 persoane.

Avans minim 45 lei / pers la inscriere, diferenta se achita inainte cu cel putin o saptamana de plecare.

Nota : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top