Excursie 2 zile Sate Traditionale SIBIEL - BIERTAN - VISCRI 12.07.2019

Excursie 2 zile Sate Traditionale SIBIEL - BIERTAN - VISCRI 12.07.2019

 • Cod oferta: CIS120719
 • Disponibilitate: ACTIVA

335,00 Lei / pers

2 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 2 ZILE CETATI FORTIFICATE SI SATE TRADITIONALE

SIBIEL - BIERTAN - VISCRI

PERIOADA : 12.07.2019- 13.07.2019 (VINERI - SAMBATA)

PRET :  335 LEI / PERS  DIN BUCURESTI

Transport autocar + cazare hotel / pensiune + mic dejun + cina !

 

Plecari: Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Bucuresti – Rm. Valcea = 40 lei / pers (Rm. Valcea – Autogara 1 Mai Antares)

Bucuresti - Pitesti = 30 lei / pers (Pitesti – Petrom Podul Viilor)

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Ploiesti – Bucuresti = 25 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Ziua 1: Plecare ora 06:30 din Bucuresti (PIATA UNIRII - ALEEA DEALUL MITROPOLIEI).

Se viziteaza:

 • Biserica fortificata de la Cisnadie, ce purta la inceputuri hramul Sfintei Walpurga. A fost construita in secolele XII-XIII, in stil romanic. Devastatorul atac turcesc din anul 1493 a mobilizat comunitatea la fortificarea temeinica a bisericii. Multe turnuri si bastioane au fost inaltate spre a spori siguranta oamenilor, insa trecerea timpului a distrus o mare parte dintre ele. De foarte mare valoare, in interiorul bisericii, este altarul de la Bruiu.
 • Scurta oprire pentru masa si tur pietonal al centrului orasului Sibiu. Piata Mare a fost si ramane atractia centrala a orasului, deoarece in jurul acesteia  sunt concentrate cele mai multe obiective pe care si noi le vom admira din exterior: Casa Generalilor, Casa Albastra, Casa Hecht, Turnul Sfatului, Biserica Romano - Catolica Sf. Treime, Podul Minciunilor, Biserica Ursulinelor etc.
 • Sibiel. Povestea Sibielului este invaluita in mister, batranii satului povestind ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. La Sibiel s-au pastrat o serie de mestesuguri transmise din generatie in generatie: fieraria, tamplaria, potcovaria, torsul, tesutul, cojocaria, dar si prepararea vinului de mere si a tuicii ori coacerea painii si a cozonacului pe vatra. Insa, reprezentativ pentru localitate este pictatul icoanelor pe sticla. Crearea Muzeului icoanelor pictate pe sticla se datoreazǎ in intregime, din punct de vedere al conceptiei, preotului Zosim Oancea, sustinut pe plan material de locuitorii din Sibiel si de alti donatori. Colectia de peste 600 icoane este impartita in functie de regiunile din care provin acestea.
 • Cetatea fortificata de la Calnic este situata in centrul comunei cu acelasi nume si este inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO.  A fost construita pentru a servi drept locuinta pentru greavul Chyl de Kelling, ulterior a fost vanduta taranilor din Calnic. De altfel, ei au fost cei care in prima jumatate a secolului al XVI-lea au inaltat o a doua centura de ziduri si au ridicat o capela in curtea interioara, cetatea primind astfel infatisarea pe care o prezinta si azi.

Cazare si cina Hotel / Pensiune in Sebes

Ziua 2: Dupa servirea micului dejun, pregatim bagajele pentru plecare si ne vom indrepta catre Blaj unde vom vizita Campia Libertatii. A fost locul unde s-au tinut doua adunari nationale in timpul Revolutiei de la 1848, in luna mai si apoi in septembrie. Aici vom admira monumentul compus dintr-o piesa centrala, numita "Gloria" si 26 de busturi infatisand conducatori ai Revolutiei Romane de la 1848.

In continuare vom descoperi printr-un tur pietonal Cetatea Medias, cunoscuta si sub numele de Cetatea Luminii. O parte dintre obiectivele turistice se pot viziona doar din exterior :

1. Turnurile medievale. Cele 8 turnuri ale cetatii medievale: Turnul Clopotelor, Turnul Croitorilor, Turnul Aurarilor, Turnul Forkesch, Turnul Funarilor, Turnul Mariei, Turnul Rotarilor si Turnul Steingasser. Toate ascund cate o poveste si te asteapta sa le descoperi secretele.

2. Scoala piaristilor. Cladirea impunatoare in care si-a desfasurat activitatea pana in 1790 scoala condusa de Ordinul calugaresc al Piaristilor, profilat pe raspandirea invatamantului laic si religios.

3. Casa Hann. A apartinut primarului din anul 1617, Petrus Hann. Cladirea este una dintre cele mai vechi din Cetatea Mediasului. La fel ca si celelalte case din piatra apartinand aceleiasi epoci, si aceasta este despartita de ganguri boltite.

4. Scoala din castel. Lipita la inceput de Turnul Funarilor, cladirea scolii a fost atestata documentar in anul 1586. Mediasul fiind intr-o continua dezvoltare, densitatea populatiei a crescut in epoca urmatoare, iar degradarea in timp a scolii duce la renovarea si marirea cladirii in 1713. In aceste conditii este demolat Turnul Scolii pentru obtinerea de spatii destinate invatamantului. Aceasta cladire isi pastreaza si in ziua de azi aceiasi destinatie, la fel ca alte cladiri din castel. Aici isi are sediul scoala Hermann Oberth.

5. Biserica fortificata Sf. Margareta detine un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indica fazele lunii. Aceasta biserica este importanta si pentru ca aici a fost inchis domnitorul Tarii Romanesti Vlad Tepes, in 1476, in urma conflictului cu Matei Corvin. Tot aici principele Stefan Bathory a fost ales rege al Poloniei.

6. Scara acoperita si temnita. In anul 1803, cu ocazia renovarii si modernizarii vechii primarii, a fost construita o noua cale de acces in castel numita Scara Acoperita. In interiorul acestei scari s-a construit si o temnita. De atunci, mai este cunoscuta si sub numele de Treptele Temnitei. Astfel, a devenit al doilea punct de acces spre cetate, asigurand legatura intre castel si Piata Regelui Ferdinand.

7. Complexul arhitectural franciscan include biserica si Manastirea Franciscana, construite de ordinul franciscan in jurul anului 1444. Complexul adaposteste exponate de mare valoare: tezaurul de la Seica Mica, tezaurul de la Panade, diverse piese de ceramica populara.

8. Casa Rosenauer. Construita in anul 1621, cladirea a suferit mari transformari importante in secolul al XVIII-lea cand a primit infatisarea baroca. In secolul al XIX-lea, casa a fost locuita de familia Rosenauer, renumita pentru afacerile viticole. Fatada dinspre piata prezinta chenare baroce care incadreaza ferestrele, conferind cladirii un aspect elegant si sobru. Inspre castel exista o serie de tunele si pivnite, fapt care presupune folosirea casei pentru evadare in cazul ocuparii fortaretei.

9. Casa Schuller. Cladirea amplasata in partea de nord-est a pietei centrale este una din cele mai importante constructii din Transilvania. Casa Schuller este atestata documentar in anul 1588, ca fiind proprietatea lui Johannes Schuller, primarul Mediasului la acea vreme. In vechile cronici este insa pomenita cu mult timp inainte de anul 1588. De-a lungul timpului, Casa Schuller a fost folosita ca han, birt si berarie.

10. Centrul Vechi apare ca un muzeu in aer liber. Monumentele medievale din piata castelului sunt unice in Transilvania.

11. Casa memoriala Stephen Ludwig Roth se afla in centrul orasului. Prezinta o serie de piese de mobilier original, fotografii, documente, texte si decupaje ce evoca activitatea si contextrul epocii in care a trait istoricul, ganditorul si revolutionarul pasoptist transilvanean Stephan Ludwig Roth (1796 – 1849).

 • Cetatea Fortificata Biertan, inscrisa pe lista patrimoniului UNESCO, este situata in comuna cu acelasi nume, odinioara important centru urban. Chiar daca si-a pierdut aspectul de odinioara, Biertanul pastreaza cladirile in stilul baroc transilvanean cu ziduri groase, fundatii din piatra si decoratii cu motive viticole.care fac cinste acestei asezari din Podisul Tarnavelor. Biserica cetatii a fost construita la inceputul secolului al XVI-lea sub forma unei biserici-hala in stil gotic tarziu. Aceasta si-a pastrat aspectul pana in zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile a caror poveste merge cu secole in urma.
 • Viscri este unul dintre cele mai frumoase asezari sasesti, inclusa in Patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta lista cu locuri protejate. Constructia bisericii fortificate din sat a fost inceputa de catre secui in anii 1100, insa in 1185 sasii au colonizat biserica, secuii fiind nevoiti sa paraseasca satul si sa se stabileasca in sud-estul Transilvaniei. Biserica este inconjurata de o cetate ce are in componenta ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa biserica fortificata din Transilvania, nu degeaba printul Charles indrageste atat de mult acest sat.

Pretul include: Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; Cazare 1 noapte Hotel / Pensiune  la Sebes + mic dejun + cina, Ghid de turism atestat.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice: Biserica fortificata de la Cisnadie: 7 lei/adult, 4 lei/elev/student/pensionar; Muzeul Icoanelor pictate pe sticla-Sibiel: 5 lei/adult, 3 lei/elev/student; Cetatea Calnic: 6 lei/adult, 3 lei/elev/student/pensionar;  Biserica fortificata Sf Margareta 5 lei/adult, 3 lei/elev, Cetatea Biertan: 10 lei/pers; Cetatea Viscri: 5 lei/pers; transbordarea, etc

Supliment single: 90 lei / pers

Avans minim la inscriere: 150 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Modalitati de plata: cash in agentiile CISTOUR, prin transfer bancar (internet banking) sau la casieriile BANCA TRANSILVANIA. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Tarife copii:

Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40 % din pret pachet (135 lei ), beneficiaza de loc in autocar.

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70 % din pret pachet (235 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim: 45 persoane 

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top