Excursie 2 zile TARGUL de CRACIUN SIBIU- CASTELUL DE LUT- Cetatea MEDIAS- BRASOV 24.11.2018

Excursie 2 zile TARGUL de CRACIUN SIBIU- CASTELUL DE LUT- Cetatea MEDIAS- BRASOV 24.11.2018

 • Cod oferta: CIS2411
 • Disponibilitate: ACTIVA

300,00 Lei / pers

7 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 2 zile  Targul de CRACIUN SIBIU -  CASTELUL DE LUT – cetatea MEDIAS - BRASOV

Perioada : 24.11.2018 – 25.11.2018 (sambata + duminica)

Pret :   300  lei / pers

transport autocar + cazare hotel + mic dejun + cina

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII – Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului ).

Traseu:      

Ziua 1 : 24.11.2018 Plecare pe traseu Bucuresti  - Cisnadie -  Sibiu -  Medias. Program:

 1. Castelul de Lut de la Valea Zanelor - Castelul de lut se afla la 50 de kilometri de Sibiu, in Porumbacu de Sus, Valea Zanelor. Doi bucuresteni isi implinesc visul: au construit Castelul de Lut, un edificiu desprins parca din povestile fratilor Grimm: in mijlocul muntilor, pe malul unui rau, inconjurat de flori si plante. Castelul de Lut din Valea Zanelor seamana cu o casa din “Stapanul Inelelor” si este construit din argila, paie, nisip si lemn. Proprietarii spera ca, in cele din urma, sa-l transforme in hotel, avand in vedere pozitia sa georgrafica perfecta, adica apropierea de faimosul Transfagarasan. Un alt element care il diferentiaza de alte hoteluri consta in faptul ca este construit din materiale 100% organice.
 2. Biserica Fortificata Cisnadie : De-a lungul timpului, biserica fortificata, inima localitatii, a fost construita si modificata in mai multe etape: sec. XII-XIII o basilica in stil romanic, apoi sec XV-XVI elementele gotice, fiind ulterior inaltata si modificata. Biserica a suferit transformari impuse mai ales de atacurile turcilor si tatarilor. Se spune ca la Cisnadie a fost cel mai complex sistem de aparare a unei cetati taranesti. Mult timp, in biserica-cetate s-a pastrat cunoscutul “Tezaur de la Cisnadie”. Acesta a fost insa mutat in 1915 la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde se afla si astazi.
 3. Sibiu - Tur pietonal in centrul istoric al Sibiului - Piata Unirii, Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor, Catedrala Ortodoxa, Podul Minciunilor.
 4. Targul de Craciun de la Sibiu - Targul de Carciun din Sibiu este organizat in Piata Mare, vecina Pietei Mici. Va invitam sa descoperim impreuna casutele de poveste din Piata Mare, cu acadele, turta dulce, migdale, castane coapte, jucarii, produse traditionale, decoratiuni si bijuterii la Targul de Craciun din Sibiu. Atractiile targului sunt : Piata Mare, Parcul lui Mos Craciun, Atelierul lui Mos Craciun si un parc de distracții pentru copii in centrul caruia sta un carusel construit special pentru acest eveniment. Nu lipseste vinul fiert, nu lipsesc carnatii. Aceasta este lumea ca de basm de la Targul de Craciun, o lume care este insa reala si care va asteapta.

Cazare + CINA la Hotel / Pensiune in Medias        

Ziua 2 25.11.2018 Mic dejun. Pregatim bagajele pentru plecare catre casa dar nu inainte de a descoperi intr-o vizita pietonala Cetatea Medias cunoscuta si sub numele Cetatea Luminii. O parte din obiectivele turistice se pot viziona doar din exterior   :

 1. Turnurile medievale. Cele 8 turnuri ale cetatii medievale: Turnul Clopotelor, Turnul Croitorilor, Turnul Aurarilor, Turnul Forkesch, Turnul Funarilor, Turnul Mariei, Turnul Rotarilor si Turnul Steingasser. Toate ascund cate o poveste si te asteapta sa le descoperi secretele.
 2. Scoala piaristilor. Cladirea impunatoare in care si-a desfasurat activitatea pana in 1790 scoala condusa de Ordinul calugaresc al Piaristilor, profilat pe raspandirea invatamantului laic si religios.
 3. Casa Hann. A apartinut primarului din anul 1617, Petrus Hann. Cladirea este una dintre cele mai vechi din Cetatea Mediasului. La fel ca si celelalte case din piatra apartinand aceleiasi epoci, si aceasta este despartita de ganguri boltite.
 4. Scoala din castel. Lipita la inceput de Turnul Funarilor, cladirea scolii a fost atestata documentar in anul 1586. Mediasul fiind intr-o continua dezvoltare, densitatea populatiei a crescut in epoca urmatoare, iar degradarea in timp a scolii duce la renovarea si marirea cladirii in 1713. In aceste conditii este demolat Turnul Scolii pentru obtinerea de spatii destinate invatamantului. Aceasta cladire isi pastreaza si in ziua de azi aceiasi destinatie, la fel ca alte cladiri din castel. Aici isi are sediul scoala Hermann Oberth.
 5. Biserica fortificata Sf. Margareta detine un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indica fazele lunii. Aceasta biserica este importanta si pentru ca aici a fost inchis domnitorul Tarii Romanesti Vlad Tepes, in 1476, in urma conflictului cu Matei Corvin. Tot aici principele Stefan Bathory a fost ales rege al Poloniei.
 6. Scara acoperita si temnita. In anul 1803, cu ocazia renovarii si modernizarii vechii primarii, a fost construita o noua cale de acces in castel numita Scara Acoperita. In interiorul acestei scari s-a construit si o temnita. De atunci, mai este cunoscuta si sub numele de Treptele Temnitei. Astfel, a devenit al doilea punct de acces spre cetate, asigurand legatura intre castel si Piata Regelui Ferdinand.
 7. Complexul arhitectural franciscan include biserica si Manastirea Franciscana, construite de ordinul franciscan in jurul anului 1444. Complexul adaposteste exponate de mare valoare: tezaurul de la Seica Mica, tezaurul de la Panade, diverse piese de ceramica populara.
 8. Casa Rosenauer. Construita in anul 1621, cladirea a suferit mari transformari importante in secolul al XVIII-lea cand a primit infatisarea baroca. In secolul al XIX-lea, casa a fost locuita de familia Rosenauer, renumita pentru afacerile viticole. Fatada dinspre piata prezinta chenare baroce care incadreaza ferestrele, conferind cladirii un aspect elegant si sobru. Inspre castel exista o serie de tunele si pivnite, fapt care presupune folosirea casei pentru evadare in cazul ocuparii fortaretei.
 9. Casa Schuller. Cladirea amplasata in partea de nord-est a pietei centrale este una din cele mai importante constructii din Transilvania. Casa Schuller este atestata documentar in anul 1588, ca fiind proprietatea lui Johannes Schuller, primarul Mediasului la acea vreme. In vechile cronici este insa pomenita cu mult timp inainte de anul 1588. De-a lungul timpului, Casa Schuller a fost folosita ca han, birt si berarie.
 10. Centrul vechi apare ca un muzeu in aer liber. Monumentele medievale din piata castelului sunt unice in Transilvania.
 11. Casa memoriala Stephen Ludwig Roth se afla in centrul orasului. Prezinta o serie de piese de mobilier original, fotografii, documente, texte si decupaje ce evoca activitatea si contextrul epocii in care a trait istoricul, ganditorul si revolutionarul pasoptist transilvanean Stephan Ludwig Roth (1796 – 1849).

Parasim Mediasul si ne indreptam catre Brasov unde vom face o scurta oprire in Piata Sfatului - cel mai cunoscut si cel mai vizitat obiectiv din Brasov. In trecut aici se organizau targurile in care mestesugarii si negustorii isi vindeau marfurile. Casa Sfatului, care domina piata, a fost pe rand turn de observare, primarie, ajungand in final muzeu judetean de istorie; Biserica Neagra - Este cea mai mare biserica evanghelica din tara noastra, a fost construita incepand cu 1383 si si-a capatat numele dupa un incendiu care a distrus-o si i-a innegrit pereti.

Sosire in functie de trafic.

Pretul include : Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, ghid de turism atestat, 1 noapte cazare + mic dejun + cina la Hotel / Pensiune in Medias

Pretul nu include : cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice (Castelul de lut 5 lei/pers, Biserica Fortificata Cisnadie 7 lei/ adult, 4 lei/ elev,student, pensionar, Biserica fortificata Sf Margareta 5 lei/ adult, 3 lei/ elev, tarifele pentru intrari sunt orientative si independente de Agentie )

Avans minim la inscriere 100  lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Supliment single : 100 lei / pers.

Grup minim: 45 persoane.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top