Excursie 1 zi Cetatea Rupea, Vulcanul de la Racos, COLOANELE de BAZALT, Lacul de Smarald 06.05.2018

Excursie 1 zi Cetatea Rupea, Vulcanul de la Racos, COLOANELE de BAZALT, Lacul de Smarald 06.05.2018

  • Cod oferta: CIS335
  • Disponibilitate: ACTIVA

85,00 Lei / Pers

5 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie 1 zi Cetatea Rupea, Vulcanul de la Racos,

Coloanele de bazalt, Lacul de Smarald

Data: 06.05.2018 (duminica), Pret: 85 lei / pers

Plecare ora 06:30 din Bucuresti ( Parc Izvor - Bd. Libertatii colt cu Splaiul Indepentei ). Program Vizite :

1. Cetatea Rupea - este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei. Numele de Kuholom provine de la roca pe care a fost ridicata, bazaltul. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificatie dar si refugiu pentru populatia ce locuia dealurile si valea din imprejurimi, asezarea ei fiind strategica la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca prin pasurile sud-estice. Avand forma unei spirale ascendente, Cetatea Rupea este asezata pe 3 nivele: Cetatea de sus, Cetatea de mijloc si Cetatea de Jos. Astazi, turistii pot admira toate frumusetile de alta data ale Cetatii Rupea in cele 3 sectiuni ale cetatii. Cele 4 turnuri (Turnul Portii, Turnul Slaninii, Turnul Slujitorilor si Turnul Cercetasilor) fiecare cu rolul sau de aparare sau de suraveghere, de depozitare sau de locuire, sunt principalele atractii. Turnul Cercetasilor este cel mai inalt dintre acestea si cel din care vizitatorii pot admira panorama regiunii. La acestea se adauga si alte turnuri speciale, incaperi, magazii si porti.

2. Vulcanul de la Racos - se afla pe raza comunei cu acelasi nume din judetul Brasov, fiind situat in Rezervatia Racos, care se intinde pe o suprafata de 1,5 hectare, in zona Muntilor Persanii de Nord. Vulcanul este stins, ultima eruptie avand loc acum aproximativ 10.000 de ani, in cuaternar. Din craterul sau s-a exploatat mult timp zgura, iar zona se prezinta ca o gaura imensa cu peretii rosii. Complexul Geologic Racos a fost inclus in situl Natura 2000 ROSPA0027 Dealurile Homoroadelor si declarat in anul 2005 ca arie geologica de importanta nationala. Aceasta are o suprafata de 95,2 hectare si cuprinde trei cariere de exploatare a bazaltului si scoriilor bazaltice.

3. Castelul Sükösd-Bethlen din Racos - Cetatea a fost construita in anul 1625 si a fost resedinta contelui Sükösd. Acesta a fost construit in stilul Renasterii transilvanene. Corpurile de cladiri, intre care se afla si o curte patrata, sint inconjurate cu ziduri. Castelul are bastioane circulare, iar turnul de la intrare este patrat. Intrarea in incinta castelului se facea printr-un gang situat sub turnul aflat la mijlocul laturii de sud. Castelul dispunea de un al doilea cordon de ziduri mai groase, situate in partile de est, sud si vest.

4. Coloanele de bazalt de la Racos - Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 1,10 hectare. Aici se gasesc coloane masive de bazalt, cu o geologie caracterizata prin prezenta scurgerilor de lava.Coloanele de bazalt de la Racos sunt rezultatul unei cariere exploatate in secolul 20.Formele de tip poliedru pot atinge inaltimi de pana la 12 metri.Coloanele de bazalt de la Racos au o vechime de peste un milion si jumatate de ani, iar ele sunt marturia activitatilor vulcanice din zona, din Muntii Persani din Carpatii Orientali. Muntii Persani au o suprafata de aproape 1.000 metri patrati. Se prelungesc cu Muntii Harghitei. Cele mai mari varfuri sunt Magura Codlei de 1292 metri si Varful Cetatii de 1104 metri.

5. Lacul de Smarald - In interiorul creierei s-a format Lacul de Smarald, denumire provenita de la culoarea apei. Se spune ca ar avea o adancime de 10 metri. Lacul de Smarald s-a format in urma topirii zipezilor si a precipitatiilor.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international; ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuieli personale, taxe de intrare la obiective (Cetatea Rupea 8 lei adulti, 4 lei copii ).

Avans minim la inscriere : 40 lei / pers. Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top