Pelerinaj 1 zi la MANASTIRILE din DOBROGEA 15.04.2018

Pelerinaj 1 zi la MANASTIRILE din DOBROGEA 15.04.2018

  • Cod oferta: CIS336
  • Disponibilitate: ACTIVA

65,00 Lei / Pers

1 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Pelerinaj 1 zi la Manastirile din Dobrogea Manastirea Dervent – Manastirea Lipnita – Manastirea Strunga – Pestera Sf.Andrei

Data: 15.04.2018 (duminica) 

Pret: BUCURESTI 65 LEI / PERS, PITESTI 80 LEI / PERS, RM VALCEA 100 LEI / PERS

 

Plecare ora 03:00 Rm Valcea (Autogara 1 Mai Antares), ora 04:00 Pitesti (Petrom Podul Viilor), ora 06:00 Bucuresti (Parc Izvor - Bd. Libertatii colt cu Splaiul Independentei). Program:

1. Manastirea Dervent - (Locul unde trupurile şi sufletele bolnave se pot vindeca) La aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu Bulgaria, venind dinspre Ostrov, pe un deal de unde pot fi admirate apele sclipitoare ale Dunarii, in vremuri ferite de inundatii, se afla Manastirea Dervent. Traditia acestei Sfinte Manastiri ne spune ca pe malul drept al Dunarii, in apropiere, la o distanta de numai doi kilometri de manastirea Dervent, a existat o cetate antica romana cu numele de Dervent, nume care inseamna lagar sau garnizoana romana dar si vad de trecere sau trecatoare in limba turca. Dintre cele patru Sfinte Cruci care au existat initial la Dervent, una mare şi trei mai mici, dupa cum spune traditia “crescute din pamant”, in prezent se mai afla doua: cea mare, care are puteri – Crucea Sfanta din absida stanga a bisericii, crucea facatoare de minuni si tamaduitoare iar cea mica se afla in afara bisericii, in stanga altarului şi la ea se vindeca animalele bolnave. Multi oameni, veniti la manastire, se inchina la Sfanta Cruce, ingenuncheaza si isi lipesc fruntea de Crucea tamaduitoare si se roaga. Celelalte doua cruci mici au fost scoase din pamant, dupa cum arata legenda, in timpul stapanirii otomane.

2. Manastirea Lipnita - Manastirea Lipnita se afla intre Manastirea Pestera Sfantului Andrei si Manastirea Dervent, fiind mai aproape de cea din urma. Asezamantul monahal din Lipnita a fost intemeiat in luna noiembrie a anului 2004, fiind asezat sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul, primul dascal al Sfantului Apostol Andrei. La randul sau, Sfantul Dasie, un martir dobrogean din secolele III-IV, este si el ocrotitorul manastirii, sfintele lui Moaste fiind pastrate cu evlavie in paraclisul amenajat sub biserica cea mare. In biserica cea mare se pastreaza, cu multa evlavie, o copie a icoanei rusesti numita “Maica Domnului – Potoleste intristarile noastre”. Aceasta icoana, renumita ca facatoare de minuni, mangaie mult obstea monahala si pe pelerinii care se opresc pentru inchinare.

3. Manastirea Strunga - Numele de „Strunga” vine de la numele satului care era aşezat intr-o vale inconjurata de dealuri cu ieşire la balta Oltinei, la numai noua km de localitatea Baneasa (Constanta). De aproape 40 de ani satul este parasit, localnicii plecand spre oraş, iar batranii trecand la cele veşnice.In anul 2004, cu binecuvantarea IPS Teodosie, s-a hotarat impreuna cu parintele Andrei, staret la manastirea Dervent şi cu parintele protoiereu Cloşca Marin, ca in satul Strunga (Caşla) sa se infiinteze un schit de maici, slujbele savarşindu-se in bisericuta veche cu Hramul “Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

4. Pestera Sfantului Andrei - Este cunoscuta o manastire dobrogeana, situata in apropierea localitatii Ion Corvin din judetul Constanta . Este construita in jurul unei pesteri in care traditia populara sustine ca a trait si a crestinat Sfantul Apostol Andrei. Pestera se gaseste la mai putin de 2 kilometri de „Cismeaua Mihai Eminescu” si la apoximativ 4 kilometri de soseaua Constanta – Ostrov, fiind clasata ca monument istoric.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuielile personale.

Grup minim: 45 persoane.

Avans minim: 35 lei / pers la inscriere . Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.

Nota: Locurile in autocar se distribuie in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top