Excursie 3 zile Bulgaria - KAZANLAK, VELIKO TARNOVO, BALCIK 26.05.2018

Excursie 3 zile Bulgaria - KAZANLAK, VELIKO TARNOVO, BALCIK 26.05.2018

  • Cod oferta: CIS341
  • Disponibilitate: ACTIVA

500,00 Lei / pers

9 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Excursie Bulgaria 3 zile  Kazanlak, VELIKO TARNOVo,  BALCIK - Festival Valea Trandafirilor – Cetatea Tsarevets - Castelul Reginei Maria - Gradina Botanica -

PERIOADA: 26.05.2018 – 28.05.2018 ( 3 ZILE / 2 NOPTI ) + DEMIPENSIUNE

Pret:  500 lei / pers BUCURESTI, 520 LEI / PERS PITESTI, 560 LEI / PERS RM VALCEA

Plecare ora 03:30 din Rm. Valcea (Autogara 1 Mai Antares), ora 04:45 din Pitesti (Petrom Podul Viilor),  07:00 din Bucuresti ( Bd. Libertatii colt cu Splaiul Independentei ).

Ziua 1 : Plecare pe traseu Rm Valcea - Pitesti - Bucuresti - Ruse- Kazanlak - Arbanassi

Kazanlak – Festival Valea trandafirilor  - Valea Trandafirilor, situata in centrul Bulgariei, intre muntii Balcani si muntii Sredna Gora, este celebra pentru vastele sale câmpuri in care sunt cultivati, in aer liber, trandafiri cu flori albe, rosii si roz. Orasul este centrul de extragere a uleiului de trandafir din Bulgaria, este un oras foarte vechi, cea mai veche asezare din zona datand din neolitic.

Muzeului Trandafirilor - Institutului pentru Cercetarea Trandafirilor – Plante aromatice si Medicinale aici se pot vedea, diferite unelte si echipamente utilizate atat pentru ingrijirea culturilor de trandafiri cat si pentru extragerea uleiului de trandafir si prepararea diverselor produse pe baza de trandafiri. Sunt expuse diferte marturii si documente ce atesta vechimea, traditia si renumele zonei in cultivarea si “ exploatarea” trandafirilor.

Mormintele regilor traci de la Kazanlak - Acum peste 3000 de ani triburile tracice constituiau asezari impunatoare si se intindeau peste o mare parte din continentul Europa. Atat Bulgaria cat si Romania poarta pe teritoriul lor vestigii si urme ale civilizatiei glorioase a tracilor. Tracii erau popoare sedentare, impartiti in multe triburi(ceea ce a fost un minus pentru ei, deoarece daca triburile tracice ar fi fost unite, ar fi fost de neinvins dupa cum ne spune Herodot), cultivau pomi fructiferi si vita de vie, practicau agricultura, cresterea animalelor, extrageau si prelucrau aurul si argintul. Mormintele regilor traci de la Kazanlak au fost descoperite pe data de 19.04.1944 si au devenit patrimoniu UNESCO. Ele au fost explorate in detaliu de catre o echipa de arheologi condusa de prof. arh. Gheorghe Kitov care intre anii 1982 – 2006, au descoperit 10 constructii antice acoperite de movile de pamant, movile numite tumuli. In Bulgaria sunt cam 1500 de tumuli, pentru ca in Romania sa existe peste 3000 de tumuli neexplorati la ora aceasta.

Cazare + cina Hotel 3* in Arbanassi.

Ziua 2 : Mic dejun . Vizita Veliko, plecare catre Balcik

Veliko Tarnovo - Tur pietonal si vizita (pitorescul oras medieval unde vom descoperi peste 7000 de ani de istorie, de legende, Palatul Tarului și Patriarhia Bulgariei, biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri, cristale, antichitati, renumitele cosmetice cu parfum de trandafir)

Cetatea Tsarevets (resedinta statului Asanestilor) - Cetatea medievala, fosta resedintă a suveranilor Taratului Vlaho-Bulgar este intinsa pe o suprafata de 12 ha si reprezinta o veritabila fortificatie prin zidurile d  e piatra masive, porti de intrare impunatoare si turnurile de aparare.

Cazare + cina Hotel 3* in Balcik.

Ziua 3 : Mic dejun. Vizita Balcik , Cap Kaliakra. Plecare catre casa.

Balcik - Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica - Domeniul regal a fost construit din dorința Reginei Maria a Romaniei, In timpul ocupației romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi și un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint cretan.

Cap Kaliakra - este o spectaculoasa peninsula in Marea Neagra, locul unde apele marii se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vedea vestigiile vechii cetati medievale, muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae (ocrotitorul marinarilor).

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat, 2 nopti cazare + demipensiune Hotel 3*, vizita obiectivele mentionate in program.

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice mentionate in program (cetatea Tsarevets – 6 leva / pers, Mormintele regilor traci de la Kazanlak 3 leva, Castelul si Gradina Botanica Balcik – 14 leva / adl ; 2 leva / copil, Cap Kaliakra - 3 leva / pers), alte cheltuieli personale; asigurarea medicala (optionala).

Avans minim la inscriere 200 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Supliment single 150 lei / pers

Grup minim 45 persoane .

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

 

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top