Excursie 1 zi Bulgaria KAZANLAK – Festival VALEA TRANDAFIRILOR 01.06.2018

Excursie 1 zi Bulgaria KAZANLAK – Festival VALEA TRANDAFIRILOR 01.06.2018

  • Cod oferta: CIS921
  • Disponibilitate:2-3 Days

120,00 Lei / Pers

45 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


EXCURSIE 1 ZI BULGARIA KAZANLAK – FESTIVAL VALEA TRANDAFIRILOR – VALEA REGILOR TRACI

DATA: 01.06.2018 (VINERI), PRET: 120 LEI / PERS

Plecare ora 06:00 din Bucuresti ( PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI ). Traseu:

1. Manastirea Shipka cu hramul "Nasterea Mantuitorului" se ridica deasupra satului Shipka, aflat la poalele muntilor centrali Balcani. Manastirea a fost construita in memoria soldatilor revolutionari rusi si bulgari care au murit in timpul Razboiului de Independenta Ruso-turc, din anii 1877 - 1878.

2. Kazanlak – Festival Valea trandafirilor - Valea Trandafirilor, situata in centrul Bulgariei, intre muntii Balcani si muntii Sredna Gora, este celebra pentru vastele sale câmpuri in care sunt cultivati, in aer liber, trandafiri cu flori albe, rosii si roz. Orasul este centrul de extragere a uleiului de trandafir din Bulgaria, este un oras foarte vechi, cea mai veche asezare din zona datand din neolitic.

3. Muzeului Trandafirilor - Institutului pentru Cercetarea Trandafirilor – Plante aromatice si Medicinale aici se pot vedea, diferite unelte si echipamente utilizate atat pentru ingrijirea culturilor de trandafiri cat si pentru extragerea uleiului de trandafir si prepararea diverselor produse pe baza de trandafiri. Sunt expuse diferte marturii si documente ce atesta vechimea, traditia si renumele zonei in cultivarea si “ exploatarea” trandafirilor.

4. Mormintele regilor traci de la Kazanlak - Acum peste 3000 de ani triburile tracice constituiau asezari impunatoare si se intindeau peste o mare parte din continentul Europa. Atat Bulgaria cat si Romania poarta pe teritoriul lor vestigii si urme ale civilizatiei glorioase a tracilor. Tracii erau popoare sedentare, impartiti in multe triburi(ceea ce a fost un minus pentru ei, deoarece daca triburile tracice ar fi fost unite, ar fi fost de neinvins dupa cum ne spune Herodot), cultivau pomi fructiferi si vita de vie, practicau agricultura, cresterea animalelor, extrageau si prelucrau aurul si argintul. Mormintele regilor traci de la Kazanlak au fost descoperite pe data de 19.04.1944 si au devenit patrimoniu UNESCO. Ele au fost explorate in detaliu de catre o echipa de arheologi condusa de prof. arh. Gheorghe Kitov care intre anii 1982 – 2006, au descoperit 10 constructii antice acoperite de movile de pamant, movile numite tumuli. In Bulgaria sunt cam 1500 de tumuli, pentru ca in Romania sa existe peste 3000 de tumuli neexplorati la ora aceasta.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid de turism atestat, vizita obiectivele mentionate in program.

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice mentionate in program (Mormintele regilor traci de la Kazanlak 3 leva), alte cheltuieli personale; asigurarea medicala (optionala).

Avans minim la inscriere 60 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Grup minim: 45 persoane .

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top