CIRCUIT 2019 TURUL ROMANIEI 20.07.2019

CIRCUIT 2019 TURUL ROMANIEI 20.07.2019

 • Cod oferta: CIS200719
 • Disponibilitate: ACTIVA

1.650,00 Lei / pers

1 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


CIRCUIT TURUL ROMANIEI

PERIOADA : 20.07.2019 - 29.07.2019

PERIOADA : 24.08.2019 - 02.09.2019

PRET  1650 LEI / PERS                    DURATA : 10 ZILE / 9 NOPTI

Include: Transport autocar + Cazare Hotel + Mic dejun + Cina + Croaziera Dunare !!!

 

Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti

Transbordare:

Rm Valcea – Bucuresti – retur = 80 lei / pers (Rm Valcea – Autogara 1 Mai Antares)

Pitesti – Bucuresti – retur = 60 lei / pers (Pitesti – Petrom Podul Viilor)

Targoviste – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Targoviste – Hotel Valahia)

Ploiesti – Bucuresti – retur = 50 lei / pers (Ploiesti – Petrom Metro)

Ziua 1 : - Plecare ora 06:00 din Bucuresti ( Piata Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei ) pe traseu Brasov – Miercurea Ciuc -  Tg Neamt. Vizitam :

 • Manastirea Izvorul Muresului -. Complexul monahal cuprinde: biserica in stil brancovenesc, corpul de chilii cu paraclis, casa duhovnicului, clopotnita si alte anexe gospodaresti.
 • Lacul Rosu - Este cel mai mare lac natural montan din Romania numele provenind de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi de culoare rosie, cu oxizi si hidroxizi din fier.
 • Cheile Bicazului - Se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din Romania. Plimbare cu vaporasul pe Lacul „Izvorul Muntelui”(cunoscut si sub denumirile Lacul Bicaz sau Marea dintre munti) care presupune un circuit pe undele lacului .

- Cazare + cina Hotel / Pensiune zona Tg Neamt

Ziua 2 : - Dupa servirea micului dejun vom vizita :

 • Manastirea Neamt (cea mai veche Manastire din Moldova) – Manastirea este numita si "Ierusalimul ortodoxiei romane". Este cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova. 
 • Manastirea Sihastria - Este o manastire ortodoxa de calugari, cu hramul Nasterea Maicii Domnului. La manastirea Sihastria se viziteaza cimitirul manastirii, si schitul Sfantul Cleopa.
 • Manastirea Secu (Icoana facatoare de minuni Maica Domnului Cipriota) - Icoana Maicii Domnului Indrumatoarea - Hodighitira, cunoscuta si sub denumirea de "Cipriota" a fost daruita de catre domnitorul Vasile Lupu renumitului carturar al vremii, Sfantului mitropolit Varlaam al Moldovei, ca semn de pretuire deosebita, in anul 1647.
 • Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti - Este un muzeu memorial infiintat in casa in care s-a nascut si a copilarit povestitorul roman Ion Creanga (1837-1889) in satul Humulesti (astazi suburbie a orasului Targu Neamt) din judetul Neamt.
 • Manastirea Agapia (interiorul pictat de Nicolae Grigorescu) - La doar 20 de ani, Nicolae Grigorescu reuseste sa faureasca la Agapia o opera nemuritoare de mare valoare, imbinand cu succes traditia bizantina cu stilul neoclasic si cu arta populara romaneasca
 • Manastirea Varatec - Este o manastire ortodoxa de maici din Romania, situata intr-o poiana de la poalele muntilor, in satul Varatec din comuna Agapia (judetul Neamt). Este cea mai mare manastire de maici din Romania, fiind secondata de Manastirea Agapia si inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Neamt din 2004.
 • Cetatea Neamt - Ridicata in timpul lui Petru I al Moldovei, cetatea cunoaste cea mai infloritoare perioada in timpul lui Stefan cel Mare, care o include in sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Suceava

Ziua 3 : - Dupa servirea micului dejun vom vizita :

 • Manastirea Arbore - Biserica „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” din Arbore (cunoscuta si ca Biserica Arbore) este o biserica ortodoxa construita in anul 1502 in satul Arbore din comuna omonima (judetul Suceava) de catre hatmanul Luca Arbore.
 • Manastirea Putna (Ierusalimul neamului romanesc – prima si cea mai importata ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant) - Este cel mai important lacas de cult ridicat de domnitorul moldovean Stefan cel Mare. Marele voievod, Stefan cel Mare a fost inmormantat, in anul 1504, la Manastirea Putna, dupa ce a condus Moldova timp de 47 de ani .
 • Atelierul de ceramica neagra de la Marginea - Ceramica de Marginea - Este o marca de ceramica tipica pentru comuna Marginea din judetul Suceava. Se caracterizeaza atat prin culoarea neagra pe care o dobandesc obiectele dupa ardere - rezultat al folosirii unei tehnologii preistorice, cat si prin ornamente - rezultat al folosirii unor tehnici specifice sau prin pastrarea unor forme traditionale.
 • Manastirea Sucevita (atestata la anul 1586, ca rezultat al initiativei mitropolitului Ghe Movila). Este ultima biserica zugravita pe fatade, cu aproape jumatate de veac dupa bisericile „surori“ ale Manastirilor Humor, Moldovita, Arbore si Voronet.
 • Manastirea Moldovita - Este una din vechile asezari calugaresti, cu un important si glorios trecut istoric, situata in comuna Vatra Moldovitei din judetul Suceava. In anul 1993, UNESCO include Biserica „Buna Vestire” din cadrul Manastirii Moldovita, impreuna cu alte sapte biserici din Bucovina (Arbore, Patrauti, Humor, Probota, „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Sucevita si Voronet), in lista patrimoniului cultural mondial, in grupul ''Biserici pictate din nordul Moldovei''.
 • Manastirea Voronet - Socotita Capela Sixtina a Orientului pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita “Judecata de apoi”.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Gura Humorului

Ziua 4 : - Dupa servirea micului dejun vom vizita :

 • Manastirea Humor - Construita in anul 1530, in satul Manastirea Humorului din comuna omonima (aflata in prezent in judetul Suceava) de catre marele logofat Toader Bubuiog. Biserica manastirii are hramurile “Adormirea Maicii Domnului” si Sfantul Mucenic Gheorghe.
 • Muzeul Arta Lemnului din orasul Campulung Moldovenesc - Este o colectie etnografica de valoare exceptionala, specializata in prezentarea bunurilor din lemn intalnite in Obcinile Bucovinei, asa cum au fost ele gandite, faurite si folosite de populatia de munteni din cele peste o suta de asezari din zona.
 • Muzeul Etnografic din Vatra Dornei – Deschis in anul 1986, muzeul ilustreaza traditia comunala si economica a societatii taranesti din Tara Dornelor. Cele 12 expozitii permanente pcupa un spatiu de peste 600 metri patrati si reprezinta obiecte de uz casnic, elemente de arhitectura, ceramic, tesaturi, cusaturi, obiecte de post popular, elemente de plutarit si pastorit, masti, oua incondeiate, obiecte din metal si os.
 • Colibita -  O localitate care isi rasfata vizitatorii cu un aer curat de munte, dar si cu o intindere de apa ce le ofera senzatia ca se afla pe malul marii. Lacul Colibita - Situat la poalele muntilor vulcanici Calimani si ofera o vedere incredibila turistilor. Lacul Colibita are si proprietati curative datorita aerului puternic ozonat.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Baia Mare

Ziua 5 : - Dupa servirea micului dejun ne vom indrepta catre Sighetul Marmatiei pentru a vizita :

 • Muzeul Satului Maramuresam din Sighet - Este un muzeu zonal avand ca arie de reprezentare provincia istorica Maramuresul. Casele din cadrul muzeului sunt reale, in ele au locuit oameni, lucru confirmat si de placutele de identificare, plasate pe fiecare din ele, pe care scrie cui a apartinut casa, anul constructiei precum si satul de provenienta.
 • Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei - Este format dintr-un muzeu situat in fosta inchisoare politica din Sighetu Marmatiei si un Centru international de studii asupra comunismului cu sediul in Bucuresti.
 • Cimitirul Vesel Sapanta – Este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.
 • Manastirea Sapanta – Peri - Este cea mai inalta biserica de lemn din lume, ceea ce a facut ca ea sa fie inscrisa in Cartea Recordurilor.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Oradea

Ziua 6 : - Dupa servirea micului dejun :

 • Pornim intr – un Tur pietonal in care descoperim Oradea - singurul oras din Romania care face parte din reteaua internationala a oraselor Art Nouveau.Vizitam : Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica care este considerata printre cele mai frumoase din Europa, Palatul Vulturul Negru ( dotat cu un pasaj interior acoperit cu sticla, element care-l singularizeaza in contextul arhitecturii secession din tara noastra si totodata atrage atentia turistilor. Palatul are forma literei “Y” cu trei intrari dominate de cate un vultur, emblema edificiului), Biserica cu Luna (unica in Europa), Cetatea Oradea (in felul in care se prezinta si astazi – pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant de protectie – a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand una din cele mai bine pastrate cetati in stil renascentist italian din Europa centrala. Un alt aspect interesant despre Cetatea Oradea este ca a fost gazda primului observator astronomic european si a meridianul zero vreme de 200 de ani).
 • Ne indreptam apoi catre renumita statiune Baile Felix una dintre cele mai mari statiuni balneo -climaterice din Romania cu functionare permanent. Aici se gasesc ape termale, o baza de tratament optima, conditii de relaxare. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade Celsius.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Arieseni / Albac

Ziua 7 : - Dupa servirea micului dejun vizitam

 • Pestera URSILOR - Este formata din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica si reprezinta unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflandu-se in judetul Bihor
 • Pestera Ghetarul de la Scarisoara - Adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania. De aici ii vine si numele de „ghetar” iar „Scarisoara” provine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ in vremea cand a fost numita astfel.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Deva / Hunedoara

Ziua 8 : - Dupa servirea micului dejun vizitam

 • Castelul Corvinilor - Numit si Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, reprezinta unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinatii de basm din Europa”.
 • Sarmisegetuza Regia - A fost capitala si cel mai important centru militar, religios si politic al statului dac inainte de razboaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din sase fortarete dacice din Muntii Orastiei, folosit de Decebal pentru aparare contra cuceririi romane.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Deva / Hunedoara

Ziua 9 : - Dupa servirea micului dejun vizitam

 • Cascada Bigar - Si izvorul raului ce-i poarta numele, din judetul Caras-Severin, este o rezervatie naturala din „Parcul National Cheile Nerei-Beusnita”, in Muntii Semenic, o cunoscuta zona in care predomina formatiunile carstice: pesteri, chei, cascade si avene.
 • Croaziera pe Dunare in care vom admira Cazanele Dunarii, faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa.

- Cazare + cina Hotel / Pensiune in Drobeta Turnu Severin

Ziua 10 : - Dupa servirea micului dejun plecam catre casa si vizitam

 • Manastirea Tismana - Este cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din Tara Romaneasca.
 • Targu Jiu – Parc Central – Creatiile Brancusi - Cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Targu Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi.
 • Ceramica Horezu - Un simbol dominant in pictura vaselor de Horezu este cocosul alaturi de care, insa, intalnim si alte figuri precum stele, serpi, copaci, oameni, flori, pesti, spirala dubla, linia dreapta, linia ondulata, frunza, braul, soarele, spicul, pomul vietii si coada de paun. Toate in orasul oltenesc, Horezu, jud. Valcea.

Sosire in functie de trafic.

Pretul include: Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, Cazare 9 nopti Hotel / Pensiune + mic dejun + cina , ghid de turism atestat.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice . Cetatea Neamt 15 lei/ pers adulti, 3 lei / elevi, prescolari, 7 lei / student //  Casa Memoriala Ion Creanga 10 lei/ pers adulti, 2 lei / elevi, prescolari, 5 lei / student // Castelul Corvinilor 25 lei/pers adulti , 8 lei/pers pensionari, 4 lei/elevi, copii // Cimitirul Vesel 5 lei/pers), taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata , se va achita cash de catre turisti la receptie,  Plimbare cu vaporul pe Lacul Bicaz ( 10 lei/copil, 15 lei/adult) - orice alt serviciu care nu este mentionat.

Avans minim la inscriere : 350 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare

Supliment single 450 lei / pers. Grup minim: 45 persoane.

Tarife copii :

Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (660 lei)

Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet ( 1155 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:

 • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;
 • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
   

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top