PELERINAJ 2 ZILE POSTUL CRACIUNULUI  MANASTIRILE PRISLOP - LAINICI 17.11.2018

PELERINAJ 2 ZILE POSTUL CRACIUNULUI MANASTIRILE PRISLOP - LAINICI 17.11.2018

  • Cod oferta: CIS1711
  • Disponibilitate: ACTIVA

250,00 Lei / pers

7 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


Pelerinaj 2 zile  POSTUL CRACIUNULUI

Manastirea PRISLOP - MANASTIREA LAINICI

Perioada : 17.11.2018 – 18.11.2018 (SAMBATA + DUMINICA) ,  Pret :  250  lei / pers

transport autocar + cazare hotel + mic dejun + cina

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII – Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului ).  

Traseu: Ziua 1 : 17.11.2018 Plecare pe traseu Bucuresti  - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu – Petrosani/ Aninoasa. Program:

  1. Manastirea Ostrov inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului  Hodighitria (Indrumatoarea).  Manastirea Ostrov este o manastire de calugarite, cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” si se afla amplasat pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt.Biserica este rezidita pe locul unei biserici mai vechi din secolul al XIV-lea sau inceputul secolului al XV-lea, intre anii 1520-1521, fiind ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina.
  2. Catedrala Mitropolitana Sf Treime din Sibiu – cel mai mare lacas de cult din Sibiu
  3. Manastirea Prislop (mormantul Pr. Arsenie Boca si pestera Sf Ioan de la Prislop) - reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni. Manastirea a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea de Sfantul Nicodim.

Cazare + CINA la Hotel / Pensiune in PETROSANI / ANINOASA.

Ziua 2 18.11.2018 Mic dejun. Plecare pe traseu PETROSANI / ANINOASA - Horezu - Rm Valcea - Pitesti – Bucuresti. Ne inchinam la :

  1. Manastirea Lainici (moastele Cuv. Irodion, Icoana facatoare de minuni Maica Domnului “Grabnic Ascultatoarea “, mormantul Pr Adrian Fageteanu) - Hramul bisericii mari este Izvorul Tamaduirii, iar de Manastirea Lainici apartine si Schitul Locurele. Pentru clopotnita manastirii, vietuitorii au achizitionat cinci clopote actionate electric. Loc de pelerinaj al romanilor din toata tara, Manastirea Lainici este supranumita "mireasa din defileu" - defileul Jiului. Manastirea Lainici a primit aceasta denumire datorita fatadei sale de un alb puternic.
  2. Manastirea Dintr-un Lemn cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului (copie minunata din sec. IV dupa un original de Sf. Ap. Luca, de la Muntele Athos) .   Icoana are dimensiuni impresionante, fiind inalta de 1.50 metri si lata de 1.10 metri. In anul 1929, Andrei Grabar de la Universitatea din Strasbourg a vizitat manastirea si, studiind icoana, a identificat-o ca fiind pictata in secolul IV la manastirea Theothokos din Grecia, dupa un model care se spune ca ar fi apartinut Apostolului Luca, cel care a pictat-o pentru prima data pe Fecioara Maria. Conform traditiei, in lume se mai pastreaza trei exemplare asemenea celei de la Dintr-un Lemn.

Pretul include : Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, ghid de turism atestat, 1 noapte cazare camera de 2 -3 persoane + mic dejun + cina la Hotel / Pensiune in zona Petrosani / Aninoasa     

Pretul nu include : cheltuieli personale. Avans minim la inscriere 100 lei / pers, diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Supliment single : 80 lei / pers.

Grup minim: 45 persoane.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top