VACANTA 1 DECEMBRIE : CIRCUIT ISTANBUL - ISTORIE CULTURA SHOPPING 28.11.2018

VACANTA 1 DECEMBRIE : CIRCUIT ISTANBUL - ISTORIE CULTURA SHOPPING 28.11.2018

  • Cod oferta: CIS2811
  • Disponibilitate: ACTIVA

165,00 Euro / pers

10 Rezervate

Cere informatii


0761.479.710 0314.205.800


office@cistour.ro


Program de lucru
L–V: 09:00 – 17:00
S-D: Inchis

Locatia noastra


VACANTA 1 DECEMBRIE : ISTANBUL – ISTORIE, CULTURA, SHOPPING

PERIOADA :  28.11.2018 – 02.12.2018 (5 zile  / 4 nopti)

Pret 165 euro / pers

Plecari din Bucuresti, Pitesti, Rm Valcea

Transbordare: Rm Valcea – Bucuresti – retur = 60 lei / pers (plecare ora 03:00 Rm Valcea – Autogara Dacos), Pitesti – Bucuresti – retur = 40 lei / pers (plecare ora 04:15 Pitesti – Petrom Podul Viilor).

Program:

Ziua 1 28.11.2018 : Plecare ora 03:00 din Rm Valcea – ora 04:15 din Pitesti, 06:30 din Bucuresti – PIATA UNIRII –Aleea Dealul Mitropoliei. In drumul nostru vom face oprire pentru vizita la Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye. Construita la ordinal lui Selim II si inaugurata in anul 1575, moscheea este considerata unul dintre cele mai  impunatoare edificii religioase din intreaga Turcie. Seara sosire si cazare in Istanbul la Hotel Alpinn 3* sau similar

Ziua 2 29.11.2018 : Mic dejun. Tur pietonal – se viziteaza: Catedrala Sfanta Sofia (simbolul arhitecturii Bizantine fiind pentru aproape 1000 de ani cea mai mare catedrala din lume), Palatul Topkapi (resedinta sultanilor, actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare), Moscheea Albastra (a fost construita intre anii 1609 – 1616 in timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscuta si ca ‘Palatul scufundat’, dateaza din sec. VI, a fost construita ca cisterna de apa pentru a alimenta palatal imperial si cladirile inconjuratoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II (numita si Fantana germana), Obeliscul Egiptean , Coloana Serpuita , Coloana lui Constantin Porfirogenetul . Dupa turul pietonal optional Croaziera pe Bosfor in care sa puteti admira atat partea europeana a Istanbulului cat si cea asiatica – 15 euro / pers. . Cazare in Istanbul la Hotel Alpinn 3* sau similar.

Ziua 3  30.11.2018 (Ziua de Sarbatoare a Sf Andrei): Mic dejun. Timp liber pentru SHOPPING in Marele Bazar inima comerciala a Istanbulului sau excursie Optionala Tur Ecumenic 25 euro/ pers. Se viziteaza : Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelep, cand orasul era asediat si a lasat asupra lor Acoperamanul), Patriarhia Ecumenica (Inchinare la moastele Sfantului Grigorie Teologul, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este „Coloana Flagelarii”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos cand soldatii romani l-au biciuit si l-au torturat. Alte doua bucati din aceasta coloana se afla in Ierusalim si in Roma. Se crede ca aceasta a fost adusa aici de catre Sfanta Elena dupa pelerinajul facut in Tara Sfanta) si Manastirea Izvorul Tamaduirii (prima biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul, datorita unei minuni pe care a trait-o cand era soldat ). Optional Seara Tur by night cu autocarul – 10 euro /  pers -“Istanbul – turul celor doua continente Europa si Asia”. Vizitam cele doua poduri (Podul Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmed), facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgarie-nori Levent si oprire in Asia. Cazare in Istanbul la Hotel Alpinn 3* sau similar.

Ziua 4 01.12.2018 (LA MULTI ANI, ROMANIA !!!) : Mic dejun. Vizitarea Palatului Dolmabahce (Este cel mai mare palat din Turcia, acopera o suprafata de 45,000 m2 si cuprinde 285 camere, 46 sali de receptie, 6 hamam-uri), Moscheea Suleymanyie, (aici se gaseste mormantul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului in sec.XVI) si Muzeul Chora (a fost intemeiata in cadrul sec. V-VI, fiind rezidita de mai multe ori pana astazi, pastreaza unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine). Optional Seara Turceasca – 35 euro/ pers (va fi organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi incluse. In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala. Servicii incluse: transport, cina cu bauturi incluse, spectacol). Cazare in Istanbul la Hotel Alpinn 3* sau similar.

Ziua 5 02.12.2018: Mic dejun. Plecare catre tara, sosire in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, 4 nopti cazare + mic dejun Hotel Alpinn 3* sau similar, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuieli personale, ghid local in Istanbul 5 euro/ persona (se achita obligatoriu),  bilete de intrare la obiective, excursiile Optionale: Tur by night Istanbul 10 euro, Tur ecumenic 25 euro, Croazierea Bosfor 15 euro, Seara Turceasca 35 euro

Excursiile optionale se realizeaza in cazul in care exista minim 25 persoane participante pe fiecare program optional.

Avans minim la inscriere 80 euro / pers. Diferenta cu 7 zile inainte de plecare.

Supliment single 60 euro / pers.

Grup minim: 45 persoane.

Acte necesare: OBLIGATORIU pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic.

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu bancheta a doua in ordinea achitarii avansului.

Feedback clienti(0)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

    Rău           Bun

Oferte diversificate

Iti oferim o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber

Punem pret pe calitate

Transport de calitate, conditii de cazare exceptionale, ghizi turistici calificati

Fidelizare

Oferim reduceri pentru clientii fideli, copii, familii si seniori

Top